Topkampen mellem Brøndby og AGF endte med et point til hver efter 1-1.

AGF var første hold på måltavlen efter et straffespark, som blev dømt for hands mod Kevin Mensah. Brøndby-backen var røget over i venstresiden, efter Peter Bjur skadet måtte forlade banen oven på en tackling fra Alexander Munksgaard, og det var selvsamme AGF-spiller, der lavede indlægget på Mensah. Superliga-topscorer Patrick Mortensen scorede sikkert sit 13. sæsonmål.

Det samme gjorde Mikael Uhre minuttet efter. Indskiftede Andreas Bruus fik endelig lidt tur i den med en aflevering, der skar AGFs forsvar op, og holdkammerat Simon Hedlund udnyttede sit gode løb til at spille Uhre fri foran mål.

Gæsterne var tættest på igen at komme foran i anden halvleg, hvor især Patrick Mortensen havde et kvalificeret hovedstød på mål, men Anthony Jung stod korrekt placeret på hjørnesparket og fik reddet bolden ved stregen. Mere skete der ikke i den kamp.


Den hollandske back viser sig at indeholde meget mere end kun at løbe rundt på kanten af banen. I fraværet af en skadet Nicolai Poulsen og karantæneramte Patrick Olsen smed David Nielsen bare Kevin Diks ind, og han neutraliserede Jesper Lindstrøm, som ingen andre har gjort i 2021. Polyvant fyr.

Karakter: 6


Det var bare en offdag. Det specielle ved det er egentlig bare, at der skulle gå så mange kampe, før han havde en. I en alder af 21 år har Jesper Lindstrøm formået at få et enormt stabilt bundniveau, der selvfølgelig får større klubber til at kigge mod Vestegnen. Men det var ikke i dag, at han blev solgt.

Karakter: 2

Brøndby 3-5-2

Marvin Schwäbe 3
Hjörtur Hermannsson 4
Andreas Maxsø 5
Anthony Jung 3
Kevin Mensah (ud: 46.) 2
Josip Radosevic 3
Jesper Lindstrøm (ud: 81.) 2
Morten Frendrup 4
Peter Bjur (ud: 27.) 4
Mikael Uhre 4
Simon Hedlund 4
Snit: 3,5

---

Andreas Bruus (ind: 27.) 4
Lasse Vigen (ind: 46.) 2
Anis Ben Slimane (ind: 81.) UB

AGF 4-1-4-1

Kamil Grabara 4
Alexander Munksgaard 4
Sebastian Hausner 3
Bubacarr Sanneh 3
Casper Højer Nielsen 3
Kevin Diks 6
Gift Links 4
Albert Grønbæk 4
Bror Blume 4
Jon Thorsteinsson (ud: 81.) 3
Patrick Mortensen 4
Snit: 3,8

---

Milan Jevtovic (ind: 81.) UB

Brøndbys omstillingsmål var som taget ud af træningsbanen. Andreas Bruus så det fantastiske løb fra Simon Hedlund og udnyttede det med en pasning af topkarakter. Derfra var alt, som det plejer – ind til Mikael Uhre med kuglen og bum. Det var så også alt, offensiven fra hjemmeholdet havde at byde på.

Hvad gør David Nielsen, når Patrick Olsen og Nicolai Poulsen begge efter planen er tilbage på den anden side af påske? Med den præstation fra Kevin Diks mod topholdet i Danmark er der måske en kæmpe Superliga-profil in spe på den sekserposition. AGF-træneren brugte også Diks som sin forlængede arm under standardsituationerne, og det siger noget om hans position på holdet. Nu kan han få problemer - de positive af slagsen - til næste kamp.

Brøndby kunne have sat AGF af i topstriden, men skal være gladest for resultatet. Det var gæsterne, der dominerede mest. Resultatet betyder, at FC Midtjylland nu igen er kommet i en afstand af kun to point til førstepladsen, mens AGF holder i. Det ligner mere og mere, at guldet skal placeres enten i Brøndby, Herning eller Aarhus.