FC København henter sæsonens første sejr i Superligaen.

Det er en kendsgerning, efter at københavnerne vandt søndagens sene kamp med 2-0 i Odense mod OB. Jonas Wind og Kevin Diks nettede for FC København.

OB havde dog stor ære af kampen, og de bød i den grad Jess Thorups mandskab op til dans – eksempelvis med to forsøg i anden halvleg, der strøg lige forbi FC Københavns mål. Hjemmeholdet fik også reduceret til 1-2 få minutter før tid, men VAR annullerede målet.

Herunder kan du læse hele B.T.s dom fra kampen i Odense:

Det var enten Kevin Diks eller Mohamed Daramy. Og det bliver førstnævnte, fordi han leverede et oplæg og stangede kuglen i kassen. Det skal tælle op. Derudover var han bundsolid i sine defensive aktioner, mens energiniveauet blev holdt højt i hele kampen. Han stormede op og ned ad højre siden. En meget flot debut som starter i Superligaen for FC København.

Karakter: 5

Den unge OB-spiller havde det svært i sine direkte dueller med Mohamed Daramy. Han blev tit afdriblet, og det betød, at FC København for det meste angreb i hjemmeholdets højre side. Det var ligeledes gennem Mohamed Daramy, at målet til 0-2 blev skabt. Til Robin Østrøms forsvar skal det nævnes, at der flere gange manglede opbakning fra medspillerne.

Karakter: 2

OB (4-2-3-1)

Oliver Christensen 3
Robin Østrøm (ud. 63) 2
Alexander Juel Andersen 3
Kasper Larsen 3
Jørgen Skjelvik 2
Jens Jakob Dyhr Thomasen 3
Ayo Simon Okosun (ud. 62) 3
Emmanuel Sabbi (ud. 81) 4
Issam Jebali (ud. 62) 3
Mads Frøkjær-Jensen (ud. 75) 3
Bashkim Kadrii 4
Snit: 3

-----

Mart Lieder (ind. 62) 2
Troels Kløve (ind. 62) 3
Ryan Johnson Laursen (ind. 63) 3
Max Fenger (ind. 75) UB
Moses Opondo (ind. 81) UB

FC København (4-4-2)

Kamil Grabara 4
Kevin Diks 5
Victor Nelsson 4
David Khocholava 3
Victor Kristiansen 4
Mohamed Daramy (ud. 65) 4
Carlos Zeca 4
Jens Stage (ud. 77) 3
Rasmus Falk Jensen 3
Jonas Wind (ud. 77) 4
Kamil Wilczek (ud. 66) 2
Snit: 3,6

-----

Lukas Lerager (ind. 65) 3
Rasmus Højlund (ind. 66) 3
Peter Ankersen (ind. 77) UB
Pep Biel (ind. 77) UB

Muligheden for fuldt hus og udebanefans. Superligaen er tilbage, når den er bedst, med 12.493 tilskuere på plads på Nature Energy Park. Cirka 2.000 FC København-fans havde turen til Odense, hvor de var med til at skabe en fed kulisse til aftenens kamp sammen med flere tusinde odenseanere. Fans hører bare med til en god fodboldkamp, og det var befriende at overvære en fodboldkamp som 'i de gamle dage'.

Normalt skal Kamil Wilczek have en halv chance for at score, men historien var en anden i Odense søndag aften. Her var den polske angriber usynlig i størstedelen af kampen, og da han fik en stor mulighed i første halvleg, sparkede han hul i luften. Det er uvante scener, når det kommer til den tidligere Superliga-topscorer.

Spiller Victor Nelsson og Jonas Wind i FC København, når transfervinduet smækker i? Hvis de gør, så ser det lovende ud for hovedstadsklubben. De to danskere var tilbage i startopstillingen i Odense, og det gjorde noget positivt ved FCK. Victor Nelsson skabte en ro i forsvarskæden, mens Jonas Wind træk meget opmærksomhed fremme på banen, mens han ligeledes scorede til 1-0. De to kan blive afgørende for FC Københavns chancer i mesterskabskampen.