FCK-manager Ståle Solbakken kan puste ud efter en forfærdelig FCK-uge.

For efter en forrygende fodboldkamp kunne FCK'erne til sidst juble over sæsonen første Superliga-sejr.

Den nykårede landsholdsspiller Jonas Wind scorede to gange i 3-2-gevinsten.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt 'Tre ting, vi lærte':Det varmer et dansk landsholdshjerte at se Jonas Wind tilbage i den form, der gjorde ham til et emne for storklubber, inden han blev sat tilbage af en slem skade for et år siden. Han gør næsten alt rigtigt. Det er ikke kun inde i feltet, han er voldsom. Som opspilsstation har han også international klasse. Solbakken har tidligere sagt, at det er Winds 'store røv', der gør ham umulig at håndtere for modstanderne. I de kommende tre landskampe får hele Danmark glæde af den røv. Det glæder vi os over!

Karakter: 9

FC Københavns Jonas Wind under 3F Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland i Parken i København, søndag den 4. oktober 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
FC Københavns Jonas Wind under 3F Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland i Parken i København, søndag den 4. oktober 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mereVi lover ikke at tale om hans manglende fart. For fart har aldrig været Andreas Bjellands styrke. Hans forcer har derimod ligget i evnen til at placere sig rigtigt og skabe ro i sit forsvar. Den evne havde han bare ikke taget med sig i Parken søndag aften. Han og Viktor Nelsson kunne slet ikke finde hinanden, og FCN-spillerne boltrede sig som hunde i Vesterhavet i al den plads, der opstod mellem de to FCK-midtstoppere.

Karakter: 5

FC København 4-2-3-1

Kalle Johnsson 7
Peter Ankersen 6
Victor Nelsson 6
Andreas Bjelland (ud 63.) 5
Nicolai Boilesen (ud 87.) 8
Carlos Zeca 7
Pep Biel 7
Mohammed Daramy (ud 87.) 7
Jonas Wind 9
Viktor Fischer (ud 87.) 7
Kamil WIlczek (ud 51.) 7
Snit: 6,9
----------
Mikkel Kaufmann (ind 51.) 7
Marios Oikonomou (ind 63.) 6
Pierre Bengtsson (ind 87.) ub
Bryan Oviedo (ind 87.) ub
Karlo Bartolec (ind 87.) ub

FC Nordsjælland 4-3-3

Peter Vindahl Jensen 7
Mads Døhr Thychosen 7
Kian Hansen 6
Ulrik Yttergård Jensen (ud 76.) 5
Martin Frese 6
Mohammed Diomande (ud 90.) 8
Jacob Steen Christensen (ud 69.) 5
Magnus Kofod Andersen 7
Isaac Atanga (ud 45.) 5
Mikkel Rygaard (ud 76.) 5
Kamal Deen Sulamana 6
Snit: 6,1
-----------
Ivan Mesik (ind 45.) 6
Joachim Rothmann (ind 69.) 5
Abu Francis (ind 76.) ub
Andreas Bredahl (ind 76.) ub
Tochi Chukwuani (ind 90.) ub

Usleben Diomande
Den er næsten for oplagt – men vi forsøger alligevel: FC Nordsjælland har fundet en vaskeægte diamant i Diomande! Måske er han fortsat usleben, men tak for kaffe, hvor er den 18-årige ivorianer dog god! Han lyste op på midtbanen i Parken – og ikke kun på grund af sin afblegede frisure. Han har allerede både fysik og teknik til mere end Superliga-fodbold, og han kommer med garanti til at spille i en af de store ligaer en dag. Lad os bare nyde ham, mens vi har ham i vores lille, hyggelige Superliga.

FC Nordsjællands Mohammed Diomande scorer under 3F Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland i Parken i København, søndag den 4. oktober 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
FC Nordsjællands Mohammed Diomande scorer under 3F Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland i Parken i København, søndag den 4. oktober 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Sad FCK-løsningen på tribunen?
FC København har i længere tid savnet en potent kantraket – og mon ikke én sådan er på Ståle Solbakkens ønskeliste, inden transfervinduet smækker i ved midnatstid mandag? Og måske sad løsningen på Parkens næsten tomme tribune i aftes. Her sad U21-landsholdsprofilen Jacob Bruun Larsen flankeret af sine agenter, Ivan Marco Benes og Thomas Rasmussen. Bruun Larsen leder efter spilletid efter for mange minutter på Bundesliga-bænken i Hoffenheim, og kunne han være interesseret i en tur til Superligaen? Ja, det kunne han måske! Men kunne det også være, at den erklærede FCK-fan Bruun Larsen bare hyggede i Parken, nu hvor han var hjemme i forbindelse med U21-landsholdspligter? Ja, det kunne også sagtens være forklaringen.

Jacob Bruun Larsen under fodboldlandsholdets mixed zone og træning i Helsingør, onsdag den 2. September 2020.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Jacob Bruun Larsen under fodboldlandsholdets mixed zone og træning i Helsingør, onsdag den 2. September 2020.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Foto: Emil Helms
Vis mere

Ståles kanin var et hit
Der var mange af de tilstedeværende reportere, der måtte gnide sig i øjnene, da A4-arket med dagens holdopstilling blev udleveret. For her var det tydeligt, at Ståle Solbakken febrilsk har famlet efter en FCK-startopstilling, der kan vinde fodboldkampe – det spanske kantflop Pep Biel var nemlig smidt ind på øretævernes holdeplads på den centrale midtbane. Idéen var egentlig klar: Ståle Solbakken ville have en boldsikker spiller a la Rasmus Falk ind ved siden af Zeca. Biel har selvfølgelig ikke Falks fornemmelse for rum, men det var faktisk ikke en helt tosset indsats af Biel.

FC Københavns Nicolai Boilesen jubler efter scoring under 3F Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland i Parken i København, søndag den 4. oktober 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
FC Københavns Nicolai Boilesen jubler efter scoring under 3F Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland i Parken i København, søndag den 4. oktober 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere