FC København kom tilbage på sejrssporet med en stensikker 5-1-sejr i Farum.

En scoring af Jens Stage allerede efter 19 minutter og et selvmål af FC Nordsjællands Mads Tychosen i anden halvleg sendte udeholdet på sejrskurs.

Og selvom Adamo Nagalo fik reduceret for hjemmeholdet, sørgede Kevin Diks, Pep Biel og Isak Jóhannesson med deres scoringer, der lukkede kampen, for, at FCK undgik den ultimative mareritdsuge. I stedet fik FC Nordsjælland ørerene i FCK-maskinen.

Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Efter en lidt anonym første halvleg stemplede Diks i den grad ind efter pausen. Med en scoring og en væsentlig andel i FCNs selvmål viste FCK-stjernen igen, hvorfor han er dødbringende i modstanderens felt. En konstant trussel, når han kom flyvende i sine overlap på højrekanten. Den sjette scoring i FCK-trøjen for højrebacken siden sommerskiftet. Vi gentager lige igen: Han er højre back!

Karakter: 5

Puha, søndagens kamp må give ham mareridt, når han senere lægger hovedet på puden. Det klodsede selvmål trækker gevaldigt ned oven i en præstation, hvor han flere gange så skidt ud i sine placeringer og de direkte dueller. FCKs venstreside drev til tider gæk med den ellers rutinerede forsvarsspiller.

Isak Jóhannesson 3 (Ind: 77.)

Hvis man efter kampen slog op i fodboldens angrebsbog, så skulle man i kort øjeblik tro, at det var FCKs føringsmål, der kom frem. For søndagens 1-0-scoring i Farum havde alt det, som en træner efterspørger, og Jess Thorup må da også have stået med fråde om munden, da Jonas Wind, William Bøving og Jens Stage gjorde FCN-forsvaret rundtosset. Den scoring drømmer FCK-træneren om i nat.

Der var fint besøg denne søndag i Farum, da landsholdets assistenttræner Morten Wieghorst sad på tribunen. Mandag er der landsholdsudtagelse til de kommende kampe mod Moldova og Østrig. Et godt bud er, at det særligt var Jonas Wind og Nicolai Boilesen, der også var udtaget til den seneste landsholdspause, som Kasper Hjulmands assistenttræner havde fået besked om at holde et ekstra øje med.

Med sejren fik Jess Thorup lagt en foreløbig dæmper på det enorme pres, der må have tynget FCK-træneren de seneste syv dage. De tre point luner hos københavnerne, der ellers har været igennem en turbulent uge med onsdagens pokalfadæse. FC Nordsjælland skal derimod snart vinde nogle kampe i den bedste danske række, hvis ikke kritikken så småt skal begynde at florere i klubben. Fire Superliga-nederlag i streg er ikke godt nok. Og et 1-5 på hjemmebane er direkte pinligt!