AGF er en markant profil fattigere i næste sæson.

B.T. kan afsløre, at Jakob Ankersen efter tre år i Aarhus er færdig i klubben, når onsdagens sidste Superliga-opgør mod OB er spillet. Kontrakten, der udløber denne sommer, bliver ikke forlænget.

»Ja, du har hørt rigtigt. Jeg er blevet tilbudt en ny aftale, men da den kun indeholder et enkelt år, og klubben ikke vil rykke sig, var der ikke rigtigt noget at gøre, og så har jeg valgt at sige, det skal være slut,« siger Jakob Ankersen.

Kantspilleren har i denne sæson været en særdeles vigtig figur i AGFs første medaljesæson i 23 år og fået meget anerkendelse for sammen med Casper Højer Nielsen at udgøre en driftsikker og giftig venstreside.

Jakob Ankersen har i denne sæson spillet 40 kampe inklusive fem fra start i DBU Pokalen, og det er blevet til otte mål og fem assister.

Især i mesterskabsslutspillet har pilen peget opad med tre mål og tæt på fuld tid i 10 kampe, og sportschef Peter 'PC' Christiansen har da også udtrykt over for Jakob Ankersen, at kantspilleren har sin store andel i Casper Højer Nielsens iøjnefaldende opblomstring, og derfor ønsket at fortsætte med duoen Højer Nielsen/Ankersen.

Men ikke mere, end at 'PC' kun har tilbudt Jakob Ankersen en etårig forlængelse – på dårligere vilkår, end den kontrakt han har nu.

»Jeg synes selv, at jeg har været rigtig god i mesterskabsslutspillet og står ikke i en situation, hvor jeg skal takke ja til en etårig aftale, der indikerer, at jeg skal være en gardering på pladsen. Det var den følelse, jeg fik med tilbuddet, og det var aldrig til overvejelse. Det sagde jeg også til 'PC' med det samme. Jeg ved, at jeg ikke har været grådig, men de kom aldrig med noget på et seriøst plan,« forklarer han og fortsætter:

»Jeg ville have overvejet kraftigt at blive i AGF, hvis jeg ikke havde fået et tilbud, der mildt sagt ikke var tilfredsstillende, slet ikke på længde, men heller ikke økonomisk. Jeg har været med, mens det har set mest sort ud, og nu har jeg det sidste år været en stor grund til, at det nye AGF er vokset sammen,« bedyrer Jakob Ankersen og tilføjer:

»Der er mange ting, hvor det lidt bliver glemt, hvad der skal til for at opnå gode resultater. Etablerede spillere med indgående kendskab til Superligaen og klubbens dna er vigtigt, og så skal man ikke glemme arbejdet med de unge spillere, hvor jeg har nydt at have en stor rolle. Jeg gider sgu ikke kun snakke om børn, men er også interesseret i de unge spilleres liv og udvikling, og det bruger jeg meget tid på. Det sætter de lidt til side her, men så kunne han ('PC', red.) lige så godt have givet mig besked om, at de vælger at gå en anden vej i stedet for dette 'tilbud',« pointerer Jakob Ankersen.

AGFs sportschef, Peter Christiansen, vil ikke ind på, hvad der er blevet talt om under kontraktforhandlingerne, men siger:

»Vi har selvfølgelig prøvet at få enderne til at mødes, men er ikke blevet enige, og derfor stopper Jakob Ankersen i klubben. Mere er der ikke i det. Vi har gerne set ham fortsætte i klubben, men sådan skulle det ikke gå, og derfor siger vi farvel til hinanden,« siger Peter Christiansen.

Jakob Ankersen slår da også fast, at der ikke bliver smækket med døre.

»Overhovedet ikke. Jeg synes ikke, der har været noget drama. Jeg har altid haft et fint forhold til 'PC', og vi har kunnet tale sammen. I bund og grund er der ikke nogen hard feelings, men han kunne godt have sagt til mig, at han vil forynge truppen, eller hvad han vil. Der føler jeg, at han lidt bryder vores åbne forhold. Jeg savnede mere åbenhed omkring kontraktsituationen fra 'PC', for efter vores samtale gik der kun få timer, så havde han hentet en anden spiller (Milan Jevtovic, red.) direkte til min plads. Den information havde jeg fortjent at få. 'PC' ved godt, at jeg ikke ville tage til takke med at være breddespiller, jeg vil være én, der gør en forskel for holdet på banen.«

Var du villig til at gå ned i løn for at blive?

»Det er et godt spørgsmål. Jeg har selv tænkt på det, og når man kommer fra en bronzesæson, og det økonomisk går bedre i klubben end meget længe set, så er det ikke super spændende at gå ned i løn. Jeg tror ikke, at jeg er i bunden af lønhierarkiet, men det var ikke noget astronomisk beløb, jeg krævede, og det ville ikke vælte budgettet. Det var ikke vigtigt for mig, at jeg skulle stige 50 procent i løn, men jeg synes, at jeg har fortjent mere end det tilbudte – baseret på mit spil i mesterskabsslutspillet, hvor det virkelig gjaldt,« lyder det fra den 29-årige spiller, der onsdag aften siger farvel til AGFs fans i Ceres Park.

Sidst, jeg var på stadion til jeres kamp, var mod FC Midtjylland, hvor jeg hørte fans råbe, at klubben skulle forlænge med dig. Hvordan har du mærket det?

»Min Instagram popper op med noget konstant med fans, som skriver, at jeg skal forlænge. Jeg svarer ikke på alt, men jeg ser beskederne, og de gør et stort indtryk på mig, og jeg sætter stor pris på det. Det bliver hårdt at skulle sige farvel, når vi er flere, der ønskede det samme et eller andet sted. Nu har jeg været her i tre år, hvoraf det sidste år har været virkelig fedt med gode resultater, og jeg kunne sagtens se mig selv blive, men kun på de rette betingelser, og jeg har som sagt ikke fået noget seriøst at tage stilling til. Et år har aldrig været på tale for mig, og allerede dér var vi bare for langt fra hinanden, og der faldt det fra hinanden,« beretter Jakob Ankersen.

Den tidligere udlandsdansker med de 97 Superliga-kampe for AGF skal nu på klubjagt.

»Vi har andre muligheder, heriblandt også i Superligaen. Vi får at se, hvad fremtiden bringer,« lyder et af de sidste ord fra Jakob Ankersen som AGF-spiller.