FC Nordsjælland har solgt deres guldfugl Kamaldeen Sulemana for et beløb, der aldrig er set før i Danmark.

B.T. kan afsløre, at franske Rennes har betalt rekordstore 20 millioner euro, hvilket er 150 millioner kroner, og at transferen er gennemført, da alt er underskrevet.

Skiftet er kort efter B.T.s historie blevet offentliggjort fredag aften.

Beløb som 15 millioner euro, 112,5 millioner kroner, har været nævnt i udenlandske medier, men B.T. kan afsløre, at FC Nordsjælland har forhandlet sig frem til vanvittige 150 millioner kroner, som klubben får her og nu, og det er danmarksrekord med længder.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Tidligere er Alexander Sørloth blevet solgt fra FC Midtjylland til Crystal Palace til en pris, der kunne stige til 141 millioner kroner inklusiv bonusser, men den rekord er nu nede på en andenplads med Farum-klubbens salg af den 19-årige ghaneser.

Ifølge B.T.s oplysninger er der indskrevet en række bonusser i salget, der gør, at FC Nordsjælland er sikret mange flere penge, hvis og såfremt klausulerne bliver indløst.

Den franske klub får Kamaldeen Sulemana for næsen af den hollandske storklub Ajax, der længe bejlede til spilleren og havde ham på besøg for få uger siden, men hollænderne tabte altså kampen.

Kamaldeen Sulemana fik debut for FC Nordsjælland i februar 2020 og fik kun 42 kampe i Superligaen, før han blev det største salg nogensinde i dansk fodbold.