141 millioner kroner!!

Så højt er beløbet, FC Midtjylland inkasserer for Alexander Sørloth. Natten mellem onsdag og torsdag blev den  norske angriber officielt præsenteret som ny mand i Premier League-klubben Crystal Palace..

Og FC Midtjylland tager sig godt betalt for at sælge en af Superligaens farligste angribere. Ja, absurd godt betalt. Helt op til 141 millioner kroner kan 'Ulvene' score på angriberen, der blot har været et halvt år på den jyske hede.

FCM er sikret 75 millioner kroner i garanterede penge, men i løbet af de første to sæsoner, Sørloth er i Premier League, kan prisen stige med yderligere 66 millioner kroner i diverse bonusser. Der er dermed tale om den største handel i Superligaen nogensinde. Uanset om bonusserne tælles med eller ej. Derudover kommer en stor videresalgsklausul. Glæden er derfor naturligt stor på den jyske hede.

»Crystal Palace var villige til at give et exceptionelt stort beløb for at få Alexander til klubben, og et salg i den størrelsesorden kunne vi ikke afslå. Som virksomhed må vi udvise lederskab og agere ansvarligt i en sådan situation, og salget giver et økonomisk fundament og stabilitet til at videreudvikle FC Midtjylland,« siger FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein.

»I dette vindue har vi solgt spillere, som forventeligt vil genere langt over 200 millioner kroner til FC Midtjylland. En historisk bedrift. Det er en stor dag for FC Midtjylland, og vi er stolte af at levere det med afstand største salg i Superligaens historie, fortsætter Steinlein, der sammen med resten af FCM-ledelsen også har sendt Rasmus Nissen til Ajax Amsterdam og Filip Novak til tyrkiske Trabzonspor denne vinter.

Alligevel er salget af Sørloth i en klasse for sig. FC Midtjylland skal godt nok aflevere 10 procent til Alexander Sørloths tidligere klub, hollandske Groningen, og derudover betale fem procent i solidaritetspenge. Men det efterlader alligevel en sædeles foret midtjysk tegnedreng.

Crystal Palace bød først 38 millioner kroner, og kom derefter tilbage med forøgede bud på først 60 og siden 75 millioner kroner. Men dette var inklusiv bonusser. Siden har FC Midtjylland fået forhandlet prisen gevaldigt op.

LÆS OGSÅ: Medie: FCM-angriber kan blive den dyreste handel i Superliga-historien

Den 20-årige ukrainer Artem Dovbyk bliver manden, der skal efterfølge Alexander Sørloth. Han kommer til fra ukrainske Dnipro og koster ingenting.

»Artem er en fysisk og teknisk stærk spiller med et kæmpe potentiale. Han er samtidig en kompetent afslutter og er både dygtig med ryggen mod mål og har desuden et kraftfuldt drive med bolden. Han er en powerspiller med målnæse,« fortæller Jess Thorup.

Artem Dovbyk bliver FC Midtjyllands fjerde forstærkning efter AC Horsens-forsvareren Bubacarr Sanneh, den amerikanske målmand Bill Hamid og lejesvenden Erik Sviatchenko, der vender hjem i et halvt år fra Celtic.

Men transfervinduets største handel er og bliver Alexander Sørloth, der kan ende med at koste hele 141 millioner kroner. Hvis alle bonusser går igennem, er der langt ned til Emre Mor og Andreas Cornlius som de næste på listen over de største salg nogensinde fra Superligaen.