Ærkerivalerne FC København og Brøndby er endt i en dramatisk kamp om den samme spiller.

B.T. kan afsløre, at begge klubber forsøger at skrive kontrakt med Lyngbys U19-landsholdsmålmand, Jonathan Ægidius, der betragtes som et kæmpetalent og den bedste på sin position fra årgang 2002.

Løverne var allerede i sommer ude efter Ægidius, men buddet var for lavt til, at Lyngby accepterede det.

Samtidig var Lyngby af den overbevisning, at en forlængelse af den kontrakt, der udløber til sommer, var attraktiv nok for Ægidius, men trods mange forsøg på at overbevise målmanden i de seneste måneder svinder håbet mere og mere ind.

De sportslige ansvarlige i FCK og Brøndby, William Kvist og Carsten V. Jensen, håber begge at tegne kontrakt med Jonathan Ægidius.
De sportslige ansvarlige i FCK og Brøndby, William Kvist og Carsten V. Jensen, håber begge at tegne kontrakt med Jonathan Ægidius. Foto: Emil Helms/Liselotte Sabroe
Vis mere

De kongeblå har hele tiden vidst, at de ikke kunne matche de større klubber på økonomien og har derfor hængt håbet op på udsigten til at sluse Ægidius ind på førsteholdet fra sommer, hvor den 18-årige målmand ville komme på fuldtid. Nuværende førstekeeper Thomas Mikkelsen har rundet de 37 år og har også kontraktudløb til sommer.

Siden nytår har Jonathan Ægidius haft mulighed for at tale med andre klubber end Lyngby uden at være forpligtet til at orientere sin arbejdsgiver, og det har Brøndby udnyttet til at give ham et kontrakttilbud.

De blågules plan indebærer, at han sammen med et andet ungt keepertalent i Mads Hermansen skal kæmpe om målmandspladsen på Vestegnen som afløser for Marvin Schwäbe. Den tyske målmand har ligeledes kontraktudløb til sommer, og hans fremtid er også uvis.

Brøndbys plan er interessant for Jonathan Ægidius, og frem til tirsdag formiddag syntes de blågule tættest på at få underskriften fra de eftertragtede fingre, men siden har FC København skruet blusset op og er kommet med et fornyet tilbud, som – føler FC København sig overbevist om – frister mere end Brøndbys udspil.

I FC København har tredjevalget Stephan Andersen 39 år på bagen og kontraktudløb til sommer, ligesom klubben leder efter en målmand til U19-mandskabet.

Men endnu er der ikke skrevet under på noget, og begge de danske storklubber er fortsat i spil som Jonathan Ægidius' næste destination.

B.T. har været i kontakt med såvel Lyngby, Brøndby, FC København som Jonathan Ægidius' agent, Hasan Cetinkaya, men det er ikke lykkedes at få en kommentar til sagen.