Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

FC København begynder at røre på sig i denne vinters transfervindue. Og der bliver tænkt i store profiler.

B.T. kan afsløre, at jagten er sat ind på at finde en forstærkning til den defensive midtbane, hvor ankermand og anfører Carlos Zeca er fraværende resten af sæsonen med en korsbåndsskade, og øverst på listen er Albin Ekdal.

Den 32-årige Ekdal med fortid i Juventus er viceanfører på det svenske landshold og spiller fast for Serie A-klubben Sampdoria, men ifølge B.T.s oplysninger har han udtrykt ønske om at vende tilbage til Skandinavien og være tæt på Sverige efter 13 år i udlandet, og derfor er FC København en relevant destination.

I den danske klub anser sportschef Peter Christiansen det ifølge B.T.s oplysninger for lidt af et scoop på linje med dengang, det lykkedes at hente Tobias Linderoth til at husere i Parken, og derfor er FC København villig til at strække sig langt for at få Ekdal til at træde græsplænen i nationalarenaen endnu mere tynd.

Albin Ekdal med de mange Serie A-kampe er jagtet af FC København.
Albin Ekdal med de mange Serie A-kampe er jagtet af FC København. Foto: LUCA ZENNARO
Vis mere

Ekdal har kun et halvt år tilbage af sin kontrakt i Sampdoria, hvor han også bærer anførerbindet, og derfor kan den italienske klub tjene en skilling på at sælge ham nu.

Det kan dog også blive en mulighed at vente til sommer, da italienerne ifølge B.T.s oplysninger har indledt jagten på en afløser for Ekdal, men endnu ikke har fundet ham.

B.T.s kilder fortæller, at FC København gerne venter et halvt år for at få Albin Ekdal, men ønsket er at få spilleren med de over 200 Serie A-kampe ind allerede denne vinter.

Samtidig forventes det ikke, at en defensiv midtbanespiller som Albin Ekdal skal være eneste forstærkning med erfaring til Jess Thorups mandskab, da FC København ifølge B.T.s oplysninger også går efter især en kantspiller og måske en angriber, mens lejeaftalen med Ruben Gabrielsen også udløber til nytår, hvorfor der også bliver set på midtstopperens position.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Peter Christiansen.

Andre læser også