Lyt til artiklen

De positive vinde bliver ved med at strømme over AGF i denne uge.

Mandag fik aarhusianerne tre vigtige point med en sejr over Brøndby, og nu er første forstærkning til foråret klar.

B.T. kan afsløre, at klubben henter angriberen Mathias Jørgensen i MLS-klubben New York Red Bulls på en lejeaftale for foråret med en indbygget købsklausul.

B.T.s udsendte til mandagens Superliga-kamp spottede angriberen på stadion, og kilder i AGF fortæller, at den er god nok, at der er tegnet kontrakt med den 20-årige skarpretter.

Mathias Jørgensen er tilbage i Superligaen efter en tur til USA.
Mathias Jørgensen er tilbage i Superligaen efter en tur til USA. Foto: Vincent Carchietta
Vis mere

Mathias Jørgensen har været i USA siden februar 2019, efter han som blot 17-årig startede den sæson i Superligaen med lyn og torden i OB og hurtigt tiltrak sig opmærksomhed fra udlandet.

Først var han med på træningslejr i Borrusia Mönchengladbach, men da det ikke resulterede i en kontrakt, slog New York Red Bulls til og købte ham fri i OB.

I den amerikanske klub har han fortrinsvis gjort sig gældende for andetholdet, som spiller i USLC, og her havde han et godt 2019 med 11 mål i 21 kampe. Efterfølgende blev han kåret som den femtebedste spiller under 20 år.

I år har han så fået chancen, mest som indskifter, i MLS efter en omtumlet sæson, hvor corona har ramt hårdt i landet, og det er blevet til otte kampe og 265 minutter i den bedste række, dog uden scoringer.

Dem skal han nu forsøge at lave igen i Superligaen efter årsskiftet.