Lyt til artiklen

Politiet havde håbet, at adskillige advarsler om hårde straffe i tilfælde af uroligheder ved søndagens derby mellem FC København og Brøndby IF ville have en forebyggende effekt.

Men det gik i stedet værre end frygtet for Københavns Politi, der blev mødt af Brøndby-fans i stormløb mod Parkens indgang, hvor de kastede med sten og kanonslag mod de ellers fredsskabende dialogbetjente.

Kaosset fortsatte inde på nationalstadionet, hvorfra der florerer videoer på sociale medier, som tydeligt viser Brøndby-fans i færd med at ødelægge røde plastiksæder.

Det kan du se i videoen øverst i artiklen, hvor en FCK-fan fra tilskuerafsnittet Øvre C har filmet hærværket.

Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk
Vis mere

»Overordnet set forløb kampen rigtig godt. Desværre var der ganske få, der gerne ville ødelægge det for de andre. Der var 15-20 mennesker, der udførte hærværket på sæderne og en håndfuld af dem blev anholdt på vej ud af stadion,« siger kommunikationschef i FC København, Jes Mortensen, til B.T. og fortsætter:

»Der blev smadret 120 sæder. Det kommer minimum til at koste over 100.000 kroner at fikse.«

Undervejs i kampen blev en af de smadrede sæder kastet ind på banen. Dommer Jakob Sundberg blev derfor nødt til at fjerne et sæde fra grønsværen, som blev kastet på banen af en Brøndby-fan i forbindelse med et FCK-hjørnespark.

Peter Dahl, chef for beredskabet i Københavns Politi, har ikke det endelige tal for antal anholdte fra før, under og efter derbyet, som søndag aften lå på otte personer.

Det tal forventer Peter Dahl dog vil stige, når politiet forhåbentlig modtager videomateriale fra Parken, der kan være med til at få flere af de personer, der stod bag ødelæggelserne, straffet for deres handlinger.