Sikkerheden på Brøndby Stadion var ikke tilstrækkelig, da Superliga-klubben fejrede sit første mesterskab i 16 år for nogle uger siden.

Det har Fodboldens Disciplinærinstans vurderet, og Brøndby er derfor blevet tildelt en bøde på 450.000 kroner. Det fremgår af en meddelelse, der er sendt ud fredag.

Derudover fradømmes Brøndby IF også retten til at spille én hjemmekamp i Superligaen eller pokalturneringen med tilskuere. Den sanktion er dog betinget og bortfalder, hvis der i løbet af den kommende sæson ikke opstår lignende situationer der kan tilregnes Brøndby IF.

Da kampen mod FC Nordsjælland blev fløjtet af den 24. maj, stormede flere fans ind på stadion for at fejre mesterskabet. Og det var mod reglerne.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Desuden er Fodboldens Disciplinærinstans kritiske over for Brøndby IF’s sikkerhedsmæssige foranstaltninger ved indgangen til stadion, hvor de lod et stort antal tilskuere komme ind uden visitation ved kampens afslutning. Ifølge klubbens egen forklaring lukkede man fansene ind for at forhindre en katastrofe.

I samme ombæring har man ikke fulgt sikkerhedsforskrifter angående håndtering af covid-19. Her blev stadionkapaciteten væsentligt overskredet i forhold til, hvad der står i den såkaldte Superliga-ordning.

Brøndby levede heller ikke op til kravene for sikkerhed og orden, fordi klubben tillod tusindvis af fans at medbringe pyroteknik inde på selve stadion.

Men selvom over 20.000 var samlet til guldfesten, så var det begrænset, hvor mange som blev smittet med den frygtede virus. Styrelsen for Patientsikkerhed har således meldt ud, at der var tale om begrænset smitte.