Bliver Brøndby til Red Bull Brøndby?

Muligheden foreligger ifølge InsideBusiness.

Det danske medie skriver tirsdag, at den østrigske mangemilliardær Dietrich Mateschitz og hans læskedrikgigant Red Bull er interesseret i at købe sig ind i vestegnsklubben.

Så interesseret, at Mateschitz, der ellers er kendt som en meget sky rigmand, i weekenden var på besøg i Brøndby. Formålet med turen var ifølge InsideBusiness en del af Red Bulls vurdering af, om Brøndby er en investering værd for firmaet, der blandt andet ejer de to succesklubber Red Bull Leipzig og Red Bull Salzburg i henholdsvis Tyskland og Østrig.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Ifølge Brøndbys ejer og bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, er der imidlertid ikke to tyre på vej ind i det blå-gule logo.

»Nej, jeg har ikke været i kontakt med RB (Red Bull, red.),« skriver Jan Bech Andersen i en mail til B.T.

Heri understreger Jan Bech Andersen også, at han ikke er vidende om, at Dietrich Mateschitz, der er god for i omegnen af 130 milliarder kroner, har været på besøg på Vestegnen.

»Jeg har ikke hørt, at Dietrich Mateschitz har været i Danmark. Mon ikke han var blevet spottet i lørdags, hvis det havde været tilfældet,« lyder det fra Jan Bech Andersen, der ejer 54,2 pct. af Brøndby-aktierne.

(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Bech
Vis mere

Brøndby står foran en emission, hvor en medinvestor til Jan Bech Andersen ligner en oplagt mulighed.

Brøndby-ejeren slår dog fast, at det ikke er et 'must' at få en partner ind.

»Jeg er helt rolig og fortrøstningsfuld i forbindelse med en mulig emission, og vi er ingenlunde hverken pressede eller afhængige af, at der kommer en investor ind. At der er udenlandske investorer, der potentielt kigger på BIF, er helt naturligt. For naturligvis ser de det samme potentiale, som jeg og vi selv gør. Jeg gentager, at vi har den rigtige strategi og plan. Vi skal blot blive dygtigere til at eksekvere, men vi når i mål,« lyder det afslutningsvis fra ejeren og bestyrelsesformanden hos de blå-gule.

At en emission står for døren i Brøndby, skyldes blandt andet, at storklubben fra Vestegnen står til et underskud på mellem 75 og 79 millioner, når regnskabet for 2019 lander i løbet af de kommende måneder.