En fyret fodboldboss og en markant skærpet transferstrategi.

Brøndby IF-ledelsen erkender, at transferforretningen i klubben har fungeret alt for dårligt i de seneste år.

Det har i dag kostet klublegenden Ebbe Sand tjansen som sportsdirektør. I stedet er det nu Carsten V. Jensen, som skal rette op på indkøb og salg af spillere i den ambitiøse superliga-mastodont.

I den forbindelse har klubben indført en række markante transferprincipper, som blandt andet betyder meget mere ungdom og langt færre udlændinge i truppen.

Carsten V. Jensen.
Carsten V. Jensen. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

»Når vi som bestyrelse ser tilbage og evaluerer vores transfervinduer de seneste mange år, så er det i dag desværre tydeligt, at vi ikke har været lige så gode, som vi havde ønsket, til at købe og udvikle spillere med henblik på fremtidige salg,« siger bestyrelsesformand og klubrigmand Jan Bech Andersen.

Det har også giver efterdønninger, at Brøndby IF i efterårssæsonen stillede til kamp i Superligaen med en startopstilling helt uden danskere. Det kommer ikke til at ske igen, understreger Jan Bech Andersen:

»Vi må erkende i bagklogskabens lys, at vi som klub ikke har været gode nok til at stille krav til os selv, og derfor så vi blandt andet i sidste sæson, at vi i perioder afveg alt for langt væk fra strategi 6.4. Vi oplevede desværre, at vi blandt andet stillede i en start-11'er uden danskere, ligesom vores transfervinduer til stadighed har efterladt meget at ønske.«

Jan Bech Andersen siger, at klubben derfor har drøftet en række transferprincipper, som 'vi som klub skal arbejde for at opfylde'. Se transferprincipperne herunder.

Jan Bech Andersen.
Jan Bech Andersen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Her er Brøndby IF's nye transferprincipper:
- Minimum 60% af spillerne i A-truppen skal på sigt være fra Danmark og de øvrige nordiske lande
- På sigt skal 6-8 pladser i A-truppen reserveres til Masterclass-spillere
- Der skal altid være danske spillere i startopstillingen
- Gennemsnitsalderen i A-truppen skal altid være under 25 år
- I 2021 ønsker vi, at 20% af alle spilleminutter i Superligaen og Pokalturneringen vil være med Masterclass-spillere
- Vi ønsker så vidt muligt ikke at betale transfergebyr for spillere med en alder over 27 år