»Alle mand til Aarhus.«

Sådan lyder det fra Brøndbys fangruppering 'Sydsiden', der til sine 12.600 Instagram-følgere opfordrer samtlige fans til at tage turen til Aarhus og Ceres Park for at stå klar klokken 18.30, inden den meget vigtige kamp på vejen mod Superliga-guldet.

Og det er ikke noget, som ser ud til at glæde Brøndby IF selv. I hvert fald gør klubben det i et tweet torsdag klart, at fans bør holde sig væk.

'Til aftenens udekamp i Aarhus må Brøndby-fans ikke være til stede grundet de omfattende covid-19-restriktioner. Derfor opfordrer vi på det kraftigste alle Brøndby-fans til at holde sig fra Ceres Park og Aarhus centrum i timerne før, under og efter kampen', skriver Superliga-klubben på deres sociale medier i håb om at stoppe Brøndby-fans fra at tage turen til Jylland.

Screenshot fra Sydsiden Brøndbys Instagramstory.
Screenshot fra Sydsiden Brøndbys Instagramstory.
Vis mere

'Vi forstår til fulde ønsket om, at mange fans ønsker at vise deres opbakning til holdet, men hvis der er ét hold i Danmark, som ikke er i tvivl om støtten fra fans, så er det os i Brøndby IF', skriver klubben videre.

Hos Østjyllands Politi er man ikke bekymret, hvis nogle af Brøndbys fans vælger at dukke op på stadion.

»Vi har et politimæssigt setup, som kan håndtere det, hvis det skulle ske. Vores opfordring er, at man fortsat overholder de restriktioner, der er og vores håb er også, at den her kamp kan afholdes i god ro og orden også selvom man Danmarksmesterskabet er på spil. Det betyder, at der ikke er adgang til andre fans, end AGF's fans, det er de regler vi forholder os til som politimyndighed,« fortæller politiinspektør Rene Raffo ved Østjyllands Politi.

»Jeg håber bestemt ikke, at forsamlingsforbuddet bliver brudt, når nu vi er så langt i vores genåbningsproces. Jeg håber på helt almindelig sund fornuft, også selvom at det er en fodboldkamp med meget på spil.«

Brøndby står torsdag aften over for AGF i en kamp, som kan placere Vestegnsklubben i førersædet til at vinde deres første danske mesterskab i 16 år. Vinder Niels Frederiksens mandskab i Aarhus, vil de føre Superligaen med ét point ned til FC Midtjylland og FC København.

Herefter venter der et opgør mod FC Nordsjælland i den allersidste spillerunde.

I den seneste genåbningsaftale blev det gjort muligt for fodboldfans at tage på stadion igen – dog kun for hjemmeholdets egne tilhængere.