Brøndby vandt onsdag 3-0 over FC Nordsjælland, og holdet fra Vestegnen er nu ét point fra førstepladsen.

Med en stærk 3-0-sejr over FC Nordsjælland i Farum er Brøndby nu blot et enkelt point fra Superligaens førsteplads, FC Midtjylland, som torsdag møder FC København i 26. spillerunde.

Sejren var Brøndbys første i mesterskabsslutspillet, mens FCN tabte for første gang efter ti kampe i træk uden nederlag og er nummer fem efter 26 kampe.

Brøndby kom foran 1-0 og var klart bedst i første halvleg, mens FCN uden held pressede på for en udligning i anden halvleg. Brøndby fik til sidst lukket opgøret ved de to indskiftere Andrija Pavlovic og Lasse Vigen.

Efter en livlig og åben indledning fik Brøndby gennem en stærk organisation særdeles godt styr på FCN, hvis største profil, Kamaldeen Sulemana, ofte blev omringet af flere Brøndby-forsvarere.

Brøndby fik tilmed sat et par gode angreb sammen og efter 20 minutter kom gæsterne så foran efter en sær episode, hvor FCN-spillerne troede, at bolden var ude.

I stedet kunne Brøndbys velspillende Anis Slimane sende en bold ind foran mål, hvor superligatopscorer Mikael Uhre med en hælafslutning kunne sætte sit 15. sæsonmål i rusen til 1-0.

Efter en fin periode frem mod pausen noterede FCN sig for sit første skud ved Magnus Kofod Andersen, og kort efter pausen skulle han have bragt ligevægt i tingene efter en stor mulighed.

Brøndby stillede sig længere ned og lurede i højere grad på kontrastød, og det lave udgangspunkt blev farligt.

FCN fik endelig trykket Brøndby ned mod eget mål, og mens meget af spillet foregik på FCN's halvdel i første halvleg, så var det på Brøndbys, at det skete i anden halvleg.

BIF kom dog til en række kontrachancer, da FCN åbnede bagtil, men Niels Frederiksens tropper formåede længe ikke at lukke kampen.

FCN var i slutningen blandt andet tæt på ved Simon Adingra, men hans forsøg gik over mål.

Kort efter kunne Brøndby så i stedet score to forløsende og afgørende mål, da de to indskiftere Andrija Pavlovic og Lasse Vigen øgede til 2-0 og 3-0.