Lige godt et halvt år. Længere nåede Auri Skarbalius ikke at være træner i FC Zalgiris.

Den tidligere Brøndby-træner blev faktisk fyret tilbage i slutningen af juni på grund af 'dårlige resultater i ligaen' - som det står beskrevet på klubbens hjemmeside.

»Det er jeg ikke enig i. Mere vil og kan jeg ikke sige om det. Der kom 12 nye spillere til, og holdet var gjort klar til både liga og europæiske kampe, så jeg var godt på vej,« siger Auri Skarbalius til SN.dk.

På tidspunktet for fyringen lå FC Zalgiris nummer to i A Lyga i Litauen med 34 point for 17 kampe (otte point færre end førerholdet FC Süduva), og holdet vandt sin sidste kamp med Auri Skarbalius som træner.

Indtil han i begyndelsen af 2018 rejste tilbage til sit hjemland, Litauen, for at blive træner havde han opholdt sig 22 år i Danmark, hvor han havde været både spiller og træner.

Derfor var det kun Auri Skarbalius, der flyttede til Litauen. Hustruen og de to børn blev boende i Danmark, for som han dengang forklarede i B.T.:

»I trænerverdenen ved man ikke, hvor lang tid man er ét sted. Derfor er man som træner på det her niveau afklaret med sådan en situation. Jeg kommer til at bo i Vilnius, og en gang imellem tager jeg til Danmark, for jeg ville aldrig flytte min familie, medmindre der var tale om en jobsikring i mange år,« lød det fra Auri Skarbalius.

Nu leder han efter et nyt job.

»Jeg er åben for alt og har fået tilbud, men jeg vil helst være træner i Danmark nu af hensyn til familien,« siger Auri Skarbalius til SN.dk.

Auri Skarbalius er blevet afløst af Valdas Urbonas i FC Zalgiris.