Superligaen har blødt penge, siden coronapandemien satte en stopper for fodbolden for snart to måneder siden.

Men nu er der godt nyt til de trængte klubber. B.T. har fået aktindsigt i de godkendte ansøgninger om statslig lønstøtte, og her fremgår det, at 10 Superliga-klubber indtil videre har søgt og fået bevilget lige omkring 30 millioner kroner i lønkompensation.

Du kan se samtlige 10 klubbers godkendte beløb længere nede, men det er FC Nordsjælland, der indtil videre har scoret højest med 5.683.701 kr. i lønkompensation.

FC Nordsjælland var den første klub til at hjemsende spillere og administrative medarbejdere i corona-krisen.

I FC Midtjylland og hos AGF har man endnu ikke modtaget penge fra staten, og det er der en god forklaring på.

»Vi har ikke søgt endnu. Der er flere kompensationsordninger, og vi søger det hele samlet for koncernen,« siger AGF's kommunikationschef' Søren Højlund Carlsen.

Også i FC Midtjylland venter man med at søge, mens OB's moderselskab, Odense Sport & Event, har søgt og fået godkendt lønkompensation – beløbet er dog ikke tilgængeligt. Og det samme gælder Silkeborg, der dog ikke har haft hjemsendte spillere.

Det skal dog understreges, at beløbene kan ændre sig til både det større og mindre, da spillere nu kaldes tilbage på arbejde, mens der også stadig kan søges om mere lønkompensation for hjemsendte administrative medarbejdere.

De i alt 30 millioner kroner i lønkompensation falder på et meget tørt sted i Superligaen. Som B.T. skrev forleden, var op mod tre klubber i fare for at gå bankerot, hvis ikke Superligaen startede op igen senest i slutningen af maj. Lønkompensation eller ej.

Men med statsminister Mette Frederiksens seneste udmelding om, at 'vi har behov for, at Superligaen kommer i gang igen' er udsigterne pludselig noget mere positive for de økonomisk udfordrede klubber.

Det bliver dog ikke med tilskuere, og derfor vil enhver økonomisk hjælp gøre underværker for de 14 professionelle klubber. Flere klubber har skabt forskellige tiltag for at kæmpe imod krisen.

I Brøndby har man solgt over 10.000 støttetrøjer, mens mange Superliga-klubber har en ekstremt høj procentdel gentegninger på sæsonkort. Og dertil kommer altså pengene her fra statens trepartsaftale.