På grønsværen klarer Superliga-klubben AaB sig tilfredsstillende.

Til gengæld går det på de indre, økonomiske linjer langtfra som ønsket.

Tirsdag præsenterer klubben sit 2019-regnskab, der vil vise et underskud i størrelsesordenen 28-32 mio. kroner.

»Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at vi har et så stort underskud. Så nu arbejder vi benhårdt på, at det ikke gentager sig i 2020. Dér må jeg sige, at vi allerede har meldt ud, at vi får et væsentlig anderledes regnskab, efter vi netop har gennemført et historisk godt transfervindue i januar,« siger AaB's administrerende direktør, Thomas Bælum.

Thomas Bælum, billedet, er administrerende direktør i AaB.
Thomas Bælum, billedet, er administrerende direktør i AaB. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Underskuddet i 2019 er 6-10 mio. kroner større end året før.

Ved den lejlighed for nøjagtig et år siden udtalte Thomas Bælum sig således:

»Resultatet er ikke tilfredsstillende, men forventet, da vi har brugt penge på at investere i vores spillertrup. Det, vi i flere sæsoner har indkasseret på spillersalg (bl.a. Christian Bassogog og Joakim Mæhle, red.), er ved at være brugt, så nu skal vi til at finde en anden forretningsmodel.«

Det forventes, at AaB ved tirsdagens regnskabspræsentation vil fortælle lidt om sin fremadrettede planer. Men intet tyder ifølge B.T.s oplysninger på, at man allerede nu vil gennemføre den aktieemission, man i efteråret ellers fik bemyndigelse til.

Mens AaB har økonomiske problemer, understreger Thomas Bælum, at man i klubledelsen er meget tilfreds med førsteholdets spillemæssige præstationer i forårsturneringens første kampe.

»De ting, der er arbejdet med på træningsbanen efter vinterpausen, har givet gevinst. Vi synes, vi har fået et mere offensivt udtryk, og i tre kampe scoret syv mål,« siger Thomas Bælum.

AaB er netop nu placeret på Superligaens sjetteplads, mens man onsdag i pokalturneringen spiller kvartfinale mod FC København på hjemmebane.

»Vi vægter begge turneringsdeltagelser lige højt og ser frem mod pokalkampen. Nu må vi se, hvilke spillere Ståle Solbakken (FCK's manager, red.) udtager. Men jeg forventer, at de stiller med et klassemandskab. At de er med i mange turneringer, har de spillerne til at være gearet,« lyder Thomas Bælums slutreplik.