Godt og vel 50.000 mennesker samlet. På et sted.

Havde det været sidste år, var det ikke noget, der havde fået stor opmærksomhed.

Men det får en rugby-kamp i den australske liga lige nu, efter tribunerne på Suncorp Stadion i Brisbane var så godt som fyldte onsdag aften.

Ifølge The Guardian er det første gang, så mange har været samlet, siden coronavirus for alvor gjorde sit indtog i foråret og lukkede meget sport ned. Derfor bliver billederne fra stadion, der viser de mange tusinde mennesker nu delt vidt og bredt.

Maroons-spillerne kunne løbe på banen til et noget nær fyldt stadion onsdag aften.
Maroons-spillerne kunne løbe på banen til et noget nær fyldt stadion onsdag aften. Foto: DAVE HUNT
Vis mere

Billeder viser, hvordan publikum skabte en vild atmosfære, og de holdt sig heller ikke tilbage i forhold til jubel under kampen mellem Queensland Maroons og New South Wales Blues.

Tidligere var reglen i Queensland, at der måtte være 75 procent af kapaciteten til stede på stadion, men det blev fornyligt til endnu flere, da Queenslands premierminister Annastacia Palaszcuk kunne meddele, at det nu er tilladt med fuld kapacitet på stadion, da det er udendørs.

Mens fans i blandt andet Danmark må vente på at komme til kampe, er situationen anderledes i Australien og New Zealand, hvor smittetrykket også er lavere.

Samtidig er grænserne lukkede, hvilket betyder, at 95 procent af de mange fans var fra Queensland.

De mange fans i Queensland holdt sig ikke tilbage, når det kom til jubel og klapsalver.
De mange fans i Queensland holdt sig ikke tilbage, når det kom til jubel og klapsalver. Foto: DAVE HUNT
Vis mere

I regionen hvor rugbykampen blev spillet, er der lige nu registreret blot 11 aktive smittetilfælde blandt de fem millioner indbyggere, viser tal fra de australske sundhedsmyndigheder.

Mange jubler også over synet, selvom de ikke var til stede, samtidig med der er en ærgrelse over, at situationen langt fra er den samme i andre dele af verden.

Det viser de mange reaktioner, der er kommet på Twitter.

  • 'Se publikum på stadion i Australien. Er de på samme planet som os? Det knuser mit hjerte at se det, når jeg tænker på, hvordan sporten har det hos os.'
  • '40.000+ der ser en kamp i Australien på STADION. Et land, der er styret ordentligt. Og så er der stadig folk her, der synes, vores regering og Boris (Johnson, red.) har gjort 'det bedste han kan'.'
  • 'At se kampen her og se et nærmest fyldt stadion i Australien giver mig tårer i øjnene.'

Billederne har dog ikke vakt jubel hos alle. Det har også fået vreden frem hos nogle, da flere delstater har indført rejseforbud eller restriktioner.

Derfor lyder det på de sociale medier, at det ikke er retfærdigt, at så mange mennesker må samles på stadion, når andre har mistet forældre i karantæne-perioden uden at kunne sige farvel, og når der er begrænsning på indendørs forsamlinger.

I Danmark er reglerne lige nu, at man ikke må samle mere end ti personer til arrangementer.

Private hjem er dog en undtagelse, og på stadion må der ikke være mere end 500 personer - dette er inklusiv alt. Spillere, stab, tv-folk, øvrig presse og lignende tæller derfor med.