For høj fart, fund af kokain, en undskyldning på Instagram og nu en partner, der flygter.

Sådan kan afslutningen på Petter Northugs uge opsummeres. For efter den 34-årige norske stjerne torsdag aften blev stoppet af politiet for at køre for stærkt og kom under mistanke for at køre i påvirket tilstand, har cykelholdet Uno-X valgt at trække sig fra et samarbejde med nordmanden.

»Vi indgik en aftale med Northug og så frem til samarbejdet, og nu kan vi se, at Petter nok må koncentrere sig om andre ting. Aftalen vil inden for kort tid blive afsluttet,« siger Jens Haugland, der er cykelchef hos Uno-X Pro til Adresseavisen.

Det var den tidligere skiløber selv, der fortalte, at han torsdag aften blev stoppet af politiet.

'I går aftes blev jeg stoppet af politiet i en fartkontrol. Jeg kørte alt for hurtigt, og jeg blev også taget med til lægevagten, så de kunne tage en blodprøve. Derudover fandt politiet en mindre mængde narkotika hjemme hos mig. Det drejer sig om kokain,' skrev Petter Northug, der selv godt ved, der kommer en straffesag.

»Vi tager afstand fra handlingen, som sætter både det enkelte individ og andre i fare. De handlinger må man tage ansvar for. Alvoren i det her mener jeg, sagen i sig selv giver udtryk for,« siger Jens Haugland, der også håber, at Petter Northug får den hjælp og støtte, han har brug for.

Det er ikke første gang i år, han har fået stor opmærksomhed. Det samme gjorde sig gældende i februar, hvor han var i retten som følge af, at han havde afsløret intime detaljer i sin selvbiografi.

Her vandt han dog sagen efter en strid med ekskæresten Aylar Lie, som de havde haft siden 2018, hvor Petter Northug og forlaget Strawberry Publishing udgav den tidligere skiløbers selvbiografi 'Min historie'.

Og i den var der nogle private detaljer, der omhandlede forholdet til Aylar Lie. Passager, som hun ikke mente skulle trykkes, da det ifølge hende krænkede privatlivets fred.

Derudover er det ikke første gang, han har været i politiets søgelys, når han har siddet bag rettet.

For i maj 2014 kørte han i bil med for høj promille, og det resulterede i, at han bragede sin Audi ind i et autoværn efter en lang nat i byen.

Han blev anholdt i sit hjem og blev efterfølgende dømt til 50 dages fængsel og fik en bøde.