Det bliver ikke muligt at træne i fitness-kæden SATS de kommende uger.

Det skyldes frygten for coronavirus og den udmelding, statsminister Mette Frederiksen (S) kom med onsdag aften.

»Vi tager spredningen af coronavirus meget seriøst, og vi følger myndighedernes retningslinjer tæt. I går bad regeringen alle om at tage ansvar i forhold til at få stoppet smitten.«

Sådan lyder det i en mail, som medlemmer af fitnesskæden har fået. Heri fremgår det også, at kæden holder lukket fra torsdag den 12. marts klokken 12, og indtil videre åbner dørene ikke før om 14 dage.

Også i en pressemeddelelse fortæller SATS, at der er lukket for træning i centrene de næste par uger, og det gælder alle centre – ikke kun dem i Danmark.

»Det er vigtigt for SATS at tage stort ansvar og bidrage til folks helbred – også i en svær situation som denne. Beslutningen stemmer også overens med firmaets vision i forhold til at gøre folk sundere og gladere,« lyder det fra kæden.

Det er ikke kun SATS, der har valgt at lukke ned de næste par uger. Det samme har konkurrenten Fitness World, der meget tidligt torsdag morgen fortalte, at kæden ville lukke i to uger.

SATS har knap 250 centre i Norden med over 700.000 medlemmer samt 10.000 ansatte.

Det var onsdag aften, at statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede en lang række initiativer, som skal gøre, at antallet af smittede med coronavirus bliver holdt nede.

Det betyder, at regeringen blandt andet vil forbyde forsamlinger på mere end 100 personer fra mandag den 16. marts. Derudover holder alle skoler og uddannelsesinstitutioner lukket.