Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

FC København stopper samarbejdet med manager Ståle Solbakken. Det oplyser klubben på sin hjemmeside. Hjalte Bo Nørregaard er midlertidig cheftræner.

»Ståle er uden sammenligning den mest succesfulde manager i klubbens historie med en imponerende resultatliste,« siger bestyrelsesformand Bo Rygaard i en pressemeddelelse.

»Alle, der er en del af FCK, skylder Ståle en stor tak for den enorme indsats, han har ydet for klubben og de resultater, han har skabt. Vi må dog også konstatere, at resultaterne i 2020 ikke har været tilfredsstillende, og det tager vi nu konsekvensen af.«

»Enhver epoke har sin afslutning, og vi føler, at tiden nu er inde til at nye kræfter træder til og bygger videre på det stærke fundament Ståle og hans team har skabt.«

FC Københavns cheftræner Ståle Solbakken efter 3F Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland i Parken i København, søndag den 4. oktober 2020. FCK vandt kampen 3-2.
FC Københavns cheftræner Ståle Solbakken efter 3F Superliga-kampen mellem FC København og FC Nordsjælland i Parken i København, søndag den 4. oktober 2020. FCK vandt kampen 3-2. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det har været en vanskelig beslutning både fagligt og følelsesmæssigt, men vi har tænkt os længe og grundigt om, og vi mener, at det her er det bedste for FCK i den situation, vi er i,« siger Bo Rygaard.

Også Solbakkens assistent, Bård Wiggen, stopper med omgående virkning.

Samtidig bliver en anden tidligere FCK-anfører William Kvist midlertidig sportslig leder i klubben.

- Hjalte er FCK'er hele vejen igennem. Han kender klubben, mentaliteten og måden, vi gør tingene på i FCK og vi er meget glade for, at han har sagt ja til at løfte den her opgave, siger William Kvist og fortsætter:

- Alle omkring holdet kender Hjalte og han kender dem, og derfor er vi overbeviste om, at han fra første træning kan gå ind og sætte sit præg på tingene og bringe ny energi ind omkring holdet.

FC København ligger aktuelt på niendepladsen i Superligaen efter fire runder. De første tre runder udløste bare et point, men i den forgange weekend lykkedes det at komme på tavlen med en sejr over FC Nordsjælland.

Desuden er FCK skuffende ude af Europa League inden gruppespillet, da playoffkampen hjemme mod kroatiske Rijeka blev tabt 0-1.

52-årige Ståle Solbakken har ført FC København til otte mesterskaber, fire pokaltitler og adskillige europæiske gruppespil.

B.T. jagter en kommentar fra Ståle Solbakken.

Andre læser også