Sara Slott Petersen har stoppet sin karriere som hækkeløber, og hun kunne derfor være ligeglad med, hvad projekt 'Kongelunden' får af betydning for de mange sportsgrene ved Ceres Park.

Men det er ikke tilfældet. Hun frygter, at elitesporten i Aarhus vil dø, hvis ikke tingene bliver gjort i den rigtige rækkefælge, og der ligger en køreklar plan.

Onsdag i sidste uge var der borgermøde om 'Kongelunden', og her fik Sara Slott mulighed for at stille spørgsmål til netop det. I borgermødet deltog borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard og nogle rådmænd.

»Jeg vil gerne have en garanti for, at man ikke kører en bulldozer ind og nedlægger det hele, inden man har diverse tilladelser og en plan for, hvad der skal ske med atletik, tennis, cykling og så videre, når stadion skal bygges, men også i forhold til genhusning.«

Sara Slott Petersen efter at have vundet OL-sølv i Rio i 2016.
Sara Slott Petersen efter at have vundet OL-sølv i Rio i 2016. Foto: ADRIAN DENNIS
Vis mere

Men den garanti vil borgmester Jacob Bundsgaard eller rådmændene, der deltog, ikke give.

Nu frygter Sara Slott for konsekvenserne, hvis ikke tingene bliver gjort i den rigtige rækkefølge, inden byggeriet af det nye stadion starter i 2024.

»Elitesporten i Aarhus vil godt kunne klare et år eller to, hvor det er adskilt. Men vi kan jo risikere, at der vil gå fem til seks år, hvis ikke der er lagt en plan, og diverse tilladelser er givet, inden stadion bliver jævnet med jorden. Går der så lang tid, så dør elitesporten i Aarhus,« siger Sara Slott til B.T. og fortsætter.

»Faciliteterne derude er bare så gode, da alting er samlet, og man har fysioterapeut, læge og træningsanlæg derude. Folk kommer til at søge væk, og de kommer ikke tilbage, hvis der går for lang tid. Elitemiljøet forsvinder.«

Foto: Byrd / Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Hun er også af den overbevisning, at det vil få stor negativ indflydelse på Danmarks muligheder for at vinde flere OL-medaljer, og at en stor faktor for, at hun selv nåede så langt, er, at setuppet er så godt nu.

»Jeg stillede det spørgsmål for at starte en dialog omkring det. Jeg synes ikke, at det er for meget at forlange en garanti for, at de ikke smider den bulldozer ind, før man har styr på alt det andet. Det er et valg, man træffer. Enten træffer man et valg om, at man ikke starter det byggeri, før alt andet også er på plads, eller også skal man turde sige, at fodbold er vigtigst, og at de andre sportsgrene er ikke så vigtige for os. Så har vi i det mindste noget at forholde os til.«

Sara Slott håber, at spørgsmålet har sat nogle tanker i gang inde på rådhuset i Aarhus, og at intet bliver revet ned, inden der er lagt en plan for alle de andre sportsgrene, som projektet kommer til at ramme.

Byggeriet af det nye stadion er sat til at starte i 2024 og stå færdigt i 2026.

Sara Slott Petersen stoppede sin atletikkarrriere efter OL i Tokyo i sommer.

Andre læser også