Danske Anders Hofman har skrevet verdenshistorie.

'Vi gjorde det. Uofficiel tid fra start (inklusiv pausen som følge af snestormen): 72 timer - 54 minutter - 9 sekunder'.

Sådan lyder det i en opdatering på Twitter, efter Anders Hofman som den første nogensinde har gennemført en ironman på Antarktis.

3,9 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometers løb har han i løbet af de sidste døgn nedlagt, mens hans mange følgere har kunnet følge med på de sociale medier undervejs. Cyklingen foregik på en 'bane' på fire kilometer, som han kørte igen og igen.

Det var dog bestemt ikke uden udfordringer på vejen, at Anders Hofman til sidst kom i mål.

For efter at have gennemført både svømning og cykling, måtte han under løbeturen tage en pause på intet mindre end 27 timer som følge af meget barske vejrforhold.

En snestorm forhindrede ham nemlig i at løbe videre, og da det var værst, blæste vinden med 100 kilometer i timen, mens danskeren og teamet omkring ham dog var i sikkerhed i et shelter.

På det tidspunkt havde han 15 kilometer tilbage af løbeturen, som han startede op igen tirsdag formiddag dansk tid.

Her lød det, at han regnede med at gøre turen færdig indenfor to timer efter at have tilbragt over et døgn i shelter sammen med to guides, der hjalp med både træning, vejledning og nødvendige rekvisitter, så de kunne klare den.

Og de mange timers pause kunne også mærkes på kroppen.

'Anders er okay hvad forholdene angår, men han er bekymret, da hans krop gør ondt, da den er begyndt på restitueringsprocessen. Han vil gerne fortsætte, ligeså snart det er sikkert nok i forhold til vejret,' lød det i en opdatering sent mandag eftermiddag dansk tid. Men det lykkedes altså, og han er nu i mål.

Hele projektet er døbt 'Project Iceman', og formålet har været at vise, at der ikke findes begrænsninger for, hvad mennesket kan, lyder det på projektets hjemmeside.