Donald Trump sparker til bolden. Han flytter den. Han pynter på sine resultater.

Eller kort sagt: Han snyder.

Det er ingen hemmelighed, at den amerikanske præsident elsker at spille golf. Nu fremgår det af en ny bog, at Donald Trump tilsyneladende også elsker at snyde, når når han spiller golf. Han kan i hvert fald ikke lade være.

'Han snyder på allerhøjeste niveau. Han snyder, når folk kigger, og han snyder, når de ikke kigger. Han snyder, uanset om du kan lide det eller ej. Han snyder, for det er sådan, han spiller golf... hvis du spiller golf med Donald Trump, kommer han til at snyde,' som forfatteren Rick Reilly skriver i bogen 'Commander in Cheat' ifølge New York Post.

Donald Trump på golfbanen.
Donald Trump på golfbanen. Foto: ANDY BUCHANAN
Vis mere

Bogens titel er et ordspil på den ofte brugte betegnelse for USAs leder, Commander in Chief, kombineret med det engelske ord for snydepels. Rick Reilly har i arbejdet med bogen talt masser af golfspillere, der har spillet med Donald Trump: professionelle, amatører, kendisser. Af bogen fremgår det således...

  • ... at Donald Trump sparker så ofte til bolden, at caddierne kalder ham Pele efter det brasilianske fodboldikon.
  • ... at han påstår, at han har vundet 18 klubmesterskaber, men flere af dem har han aldrig deltaget i.
  • ... at han har et golfhandicap på imponerende 2,8 (jo lavere jo bedre), til sammenligning har en af de største golfspillere nogensinde Jack Nicklaus et handicap på 3,4.
  • ... at han kan finde på at køre sin golfvogn helt op til hullet og parkere her, hvilket er uhørt ifølge golf-etiketten.

Der er flere konkrete eksempler på snyderiet i bogen.

Som dengang Donald Trump umiddelbart efter have vundet præsidentvalget i 2016 spillede med golfstjernerne Tiger Woods og Dustin Johnson samt veteranspilleren Brad Faxon, der fortæller, hvordan skød bolden i vandet flere gange, men lod som ingenting og bare forsøgte sig igen.

Eller som skuespilleren Samuel L. Jackson fortæller om en anden episode:

Foto: Andy Buchanan
Vis mere

»Vi så helt tydeligt, at han skød en bold i vandet på Trump National-banen, og så kom hans caddie og sagde, at han havde fundet bolden (på banen, red.),« fortæller Samuel L. Jackson, der er aktuel i 'Captain Marvel'.

Tv-værten Mike Tirico lavede engang 'sit livs bedste slag' i en kamp mod Donald Trump, men efterfølgende kunne han ikke finde golfbolden, hvor den burde ligge.

»Trumps caddie kom hen til mig og sagde: 'Du ved, det slag du lavede på par-5-hullet? Det var kun tre meter fra hullet, men Trump smed den i bunkeren. Jeg så ham gøre det',« erindrer Mike Tirico i bogen ifølge New York Post.

Donald Trump ejer selv 14 golfbaner i USA, og måske er det en af grundene til snyderiet. Den tidligere topbokser Oscar De La Hoya fortæller, at han blev snydt to gange på bare to huller:

»Jep, jeg tog ham i det. Det var utroligt, men jeg tænker: Det er hans bane, så er det hans regler, der gælder.«

Rick Reilly har tidligere været en kendt klummeskribent for blandt andre Sports Illustrated, og han fortæller i et interview med AP, at han blev motiveret til at skrive bogen, da han hørte de mange historie om Donald Trumps golffusk. Og selv oplevede dem.

»Jeg ved ikke meget om politik, men jeg ved noget om golf, og jeg blev krænket over det: Ikke som vælger eller borger - bare som golfspiller,« siger Rick Reilly, der i øvrigt selv har et golfhandicap på 4,8.

'Commander in Cheat' udkommer i USA tirsdag.