Han har holdt på hemmeligheden i 56 år. I den tid er han blevet chef for Michael Jordans brand, og hans navn er blevet kendt i basketballverdenen.

Men først nu fortæller Larry Miller om sin dystre fortid. En fortid, han har villet gemme sig og flygte fra. For den i dag 72-årige amerikaner har et drab på samvittigheden.

Tiden skal skrues tilbage til 1965. Han  var blot 16 år gammel, da han skød og dræbte en 18-årig mand fra Philadelphia, fortæller han i et interview med Sports Illustrated.

»Det var en ekstremt svær beslutning for mig. I 40 år løb jeg fra det. Jeg forsøgte at skjule det i håb om, at ingen fandt ud af det,« fortæller Larry Miller.

Blandt hans kendte venner er Michael Jordan, der intet kendte til den grumme sag. Heller ikke selvom Larry Miller i mange år var en stor del af Jordan Brand, som er et samarbejde mellem giganten Nike og Michael Jordan.

Heller ikke Nike eller NBA har vidst, hvad der var sket, og årsagen til, at han deler det nu, er, at han næste år udgiver en selvbiografi.

Larry Miller fortæller, at han ikke kendte offeret, som han slog ihjel som en straf. For ifølge ham havde den 18-årige et andet drab på samvittigheden.

Larry Miller fortæller, hvordan han drak en flaske vin og stjal en pistol fra sin kæreste, og sammen med tre andre gik de ud for at finde folk fra en rivaliserende bande. De ville skyde den første, de fik øje på.

Den tidligere NBA-stjerne Michael Jordan kendte ikke til Larry Millers fortid.
Den tidligere NBA-stjerne Michael Jordan kendte ikke til Larry Millers fortid. Foto: FRANCK FIFE
Vis mere

»Vi var alle fulde. Jeg var i en tåge. Da det hele gik op for mig tænkte jeg: 'Shit, hvad har jeg gjort?' Det tog flere år, før jeg forstod konsekvenserne,« siger Miller, der endte i ungdomsfængsel.

»Det, der gør det endnu mere svært for mig, er, det var meningsløst. Der var ingen grund til, at det skulle ske. Det er det, jeg virkelig kæmper med. Det er det, jeg tænker på hver dag. Jeg har gjort det her, og det var uden grund. Den del går mig virkelig på,« siger Miller.

Han blev som voksen vicepræsident for Nike Basketball i 1997 og chef for Jordan Brand i 1999.

Han lægger ikke skjul på, at han var nervøs for, hvordan både Michael Jordan og Nike ville tage det, når han fortalte om sin svære fortid, men det blev pænt modtaget, lyder det.