Statsminister Mette Frederiksen vil ikke indføre en forbud mod rejser til eksempelvis Dubai.

Men hun siger om kendte og sportsstjerne som Mikkel Kessler, Nicklas Bendtner og Michael Maze, der rejser på ferie i Dubai trods myndighedernes advarsler og risikoen for at tage smitte med hjem:

»Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det. Der er en grund til, at verden er gået i rød. Der er en grund til, at vi over for alle inklusiv dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land, virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud.«

»Det er virkeligt vigtigt, at alle lytter til det. Man risikerer at tage mutationer med til Danmark. Det kan underminere vores epidemikontrol og dermed smitte andre og det, der er værre,« siger Mette Frederiksen.

Det har skabt røre hjemme i Danmark, at flere kendte er rejst til den populære destination - især efter det kom frem, at den sydafrikanske corona-mutation har fundet vejen hertil, efter en dansker har været på ferie i netop millionbyen.

Mandag var Mikkel Hvidt Kessler og hans kone, Lea Hvidt Kessler i 'Aftenshowet' for at forklare deres beslutning. De har tidligere afvist, at de har taget mutationen med hjem, men det har ikke stoppet kritikken.

»Vi er meget enige i, at tager man bare afsted for at være på badeferie, så er det måske ikke lige tidspunktet at gøre det på nu. Vores situation har været en anden,« fortalte Lea Hvidt Kessler, der forklarede, at turen har været arbejdsrelateret, fordi de reklamerer for rejser.

Den tidligere bokser Mikkel Kessler fortæller samtidig, at parret, der var afsted med deres tre børn, har taget alle forholdsregler og blev testet både før, under og efter rejsen, ligesom familien lige nu er i isolation, efter de er kommet hjem.

Kessler-parret sagde også, at de støtter op om forslaget tvungen isolation efter en udenlandsrejse, som justitsminister Nick Hækkerup (S) søndag forklarede vil blive indført.

For at minimere risikoen for coronamutationer i Danmark har regeringen besluttet at fraråde rejser til hele verden foreløbigt til og med 7. februar.