Lego-ejeren Kjeld Kirk Kristiansen har onsdag afsløret en stor nyhed.

For til september kan resten af Danmark komme helt tæt på milliardæren, når biografien 'Et liv med Lego' udkommer.

Bogen er skrevet af Jens Andersen, der igennem lang tid har studeret dels koncernen, men også har haft mange samtaler med Kjeld Kirk Kristiansen.

»For snart et par år siden havde jeg besøg af Jens Andersen, der havde en idé om at skrive en bog om det legende menneske i lyset af Lego-historien og med mig som en slags medfortæller,« siger Lego-ejeren ifølge Ridehesten og fortsætter:

Kjeld Kirk Kristiansen - tredje generations ejer af LEGO Koncernen og formand for bestyrelsen i KIRKBI A/S - fotograferet i LEGO House i Billund.
Kjeld Kirk Kristiansen - tredje generations ejer af LEGO Koncernen og formand for bestyrelsen i KIRKBI A/S - fotograferet i LEGO House i Billund. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Den var jeg med på, og det er nu blevet til denne slægtsbog – 'Et liv med Lego'. Jens har gransket i gamle arkiver, fundet historier og citater fra de tre generationer, og jeg har nydt de mange hyggelige timer, vi har tilbragt sammen. Jens skriver på en helt særligt medrivende og levende måde, og jeg håber, at mange vil få en rigtig god læseoplevelse,« siger han.

Kjeld Kirk Kristiansen er et stort navn i sportsverdenen, da han og familien ejer de to store hestestutterier Ask og Blue Hors.

Den berømte erhvervsmands datter Agnete Kirk Thinggaard er desuden professionel dressurrytter, og hun var blandt andet med ved OL i Rio i 2016, ligesom hun i 2017 var med til at vinde EM-sølv.

Kjeld Kirk Kristiansen hjalp desuden sin datter i efteråret 2019, da hun fik overdraget tophesten Bloe Hors Don Olymbrio, der dog fortsat var ejet af stutteriet.

Agnete Kirk Thinggaard under OL i Rio i 2016.
Agnete Kirk Thinggaard under OL i Rio i 2016. Foto: TONY GENTILE
Vis mere

Lego er grundlagt af Kirk Kristiansen-familien. Det blev grundlagt i 1932, og Kjeld Kirk Kristiansen er tredje generation.

Udover Agnete Kirk Thinggaard har han to andre børn, nemlig Thomas Kirk Kristiansen, der er bestyrelsesformand i selskabet, og Sofie Kirk Kristiansen.

Familien er blandt Danmarks rigeste.