Michael Jordan bliver næppe begejstret, hvis han sætter sig ned og læser Scottie Pippens selvbiografi 'Unguarded'.

Superstjernen bliver nemlig svinet godt og grundigt til af sin tidligere holdkammerat fra Chicago Bulls.

Scottie Pippen kritiserer blandt andet Jordans motiver for at give grønt lys til den populære Netflix-dokumentar 'The Last Dance'.

Ifølge Pippen var Jordans eneste mission med dokumentaren at slå fast, at han er den bedste basketballspiller nogensinde.

Michael Jordan og Scottie Pippen vandt seks mesterskaber sammen i deres tid hos Chicago Bulls.
Michael Jordan og Scottie Pippen vandt seks mesterskaber sammen i deres tid hos Chicago Bulls. Foto: VINCENT LAFORET
Vis mere

»Michael var fast besluttet på at bevise over for den nuværende generation af fans, at han var større end livet selv i sin karriere – og stadig større end LeBron James, den spiller som mange opfatter som hans ligemand – hvis ikke overmand,« skriver Pippen i bogen ifølge TMZ.

Han fortæller samtidig, at 'The Last Dance' handler alt for meget om Michael Jordan.

»De glorificerede Michael Jordan og gav slet ikke nok ære til mig og mine stolte holdkammerater.«

»Selv i episode to, som for en stund fokuserede på min svære opvækst og usandsynlige vej til NBA, vendte fortællingen tilbage til MJ (Jordan, red.) og hans determination for at vinde. Jeg var ikke andet end en rekvisit. Hans 'bedste holdkammerat nogensinde' kaldte han mig. Han kunne ikke have været mere nedladende, selv hvis han prøvede,« står der i bogen.

Scottie Pippen afslører samtidig, at Michael Jordan sad med magten over dokumentaren, og derfor er det hans ansvar, at serien er så ensidig.

»Michael skal have en stor del af skylden. Producerne gav ham redigeringsret over det endelige produkt. Ellers kunne dokumentaren ikke være blevet lavet. Han var hovedrolleindehaver og instruktør,« skriver Pippen.

Scottie Pippen og Michael Jordan spillede sammen i Chicago Bulls fra 1987 til 1998. Her nåede de at vinde seks mesterskaber sammen for det, som mange anser som det bedste hold i NBAs historie.