TV2s skandaledokumentar om Helgstrand Dressage skabte tordenvejr i og uden for dansk ridesport.

Et halvt år senere, mens de sorte skyer stadig er ved at stilne af, har DR udgivet en ny dokumentarserie 'Mellem hestelort og millarder', hvor dressurstjernen Cathrine Laudrup-Dufour taler ud om blamagen.

»Jeg er bange for at blive skåret over en kam. Jeg siger ikke, at jeg er fejlfri, jeg laver også fejl. Jeg har også givet et tjat for meget med en spore og været for hård i en træning,« siger hun i den nye DR-dokumentar. 

»Men kærligheden til hestene gennemsyrer den måde, vi har dem på.«

Laudrup-Dufour giver udtryk for, at hun faktisk var i tvivl, om hun ville medvirke i DRs serie efter Operation X-dokumentar blev udgivet. Men hun ombestemte sig tydeligvis. 

Hun understreger, at de i fællesskab skal finde en måde at lukke sporten mere op for udenforstående, så tilliden kan blive genskabt mellem branchen og publikum, selvom hun ikke selv er involveret i Helgstrand Dressage. 

Og hvis det lykkes, mener hun trods alt, at der vil være kommet positivt ud af hele skandalen. 

Verdensmesteren Cathrine Laudrup Dufour skrev et opslag på Instragram kort efter dokumentaren, hvor hun også udtrykte sorg over det, man så i dokumentaren.

»Det er ekstremt hård og dårlig ridning, som vises, og jeg tror, det har rørt os alle.«

»Jeg har et enormt ansvar overfor mine heste, og for at kigge indad og dygtiggøre mig, så jeg ikke ender i sådanne situationer,« skrev Laudrup-Dufour i november i en Instagram-story.

Læs historien her, hvor hele opslaget også er inkluderet. Og læs B.T.s dækning af Helgstrand Dressage efter Operation X-dokumentaren her.