Cricket-spillere fra Bangladesh nåede at slippe væk fra moskémassakre.

Det mandlige cricketlandshold fra Bangladesh befandt sig i Christchurch i New Zealand under masseskyderierne natten til fredag dansk tid.

Og tilmed var flere af spillerne på Bangladeshs cricketlandshold angiveligt på vej ind til en moské i Christchurch, da de hørte skud og slap derfra i god behold. Det skriver ESPN.

Spillerne var på vej til moskéen til fredagsbøn.

Ifølge ESPN var spillerne på vej til moskéen i bus, da de antydede, at noget var galt. Efter et par minutter forlod de bussen, gik gennem en nærliggende park og hastede derefter hjem til hotellet, hvilket den bangladeshiske korrespondent Mohammad Isam har vist i en video på Twitter.

Også landsholdet træner, Steve Rhodes, var med spillerne. Den øvrige stab var blevet hjemme på hotellet og blev efter angrebene bedt om at holde sig indendørs på hotellet.

Én af spillerne på cricketholdet, Mushfiqur Rahim, har bekræftet episoden på Twitter og sender en fælles bøn til alle.

»Allah reddede os i dag under skyderierne i Christchurch i moskéen. Vi er meget heldige. Jeg ønsker aldrig at opleve nogen lignende. Bed for os alle,« skrev han.

Mushfiqur Rahim har bekræftet hændelsen på Twitter.
Mushfiqur Rahim har bekræftet hændelsen på Twitter. Foto: MARTY MELVILLE
Vis mere

Den igangværende landsholdstur, som spillerne er på i New Zealand, og to planlagte cricketkampe - heriblandt en landskamp mellem New Zealand og Bangladesh -, er blevet aflyst på grund af angrebene.

Det bangladeshiske landshold er både i kontakt med det new zealandske og bangladeshiske cricketforbund om, hvornår de kan komme hjem.

Angrebene i New Zealand skete natten til fredag dansk tid, da en bevæbnet person trængte ind i moskéen og dræbte og sårede adskillige mennesker. I alt blev to moskéer angrebet.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, siger på et pressemøde fredag, at 40 personer har mistet livet i det, der 'nu kun kan beskrives som et terrorangreb'. Det tal er nu oppe på 49.