Kronprins Frederik stiller til marts op ved VM i Cross i Aarhus.

»At landets kronprins har lyst til at være med, er for os den absolut bedst tænkelige start på et stort løbeår med VM Cross, Royal Run 2019 og over 1.000 motionsløb landet over,« siger Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik.

At kronprins Frederik kan stille op ved et VM i Cross, kan lade sig gøre, fordi der ved det kommende VM for første gang nogensinde er åbne løb, hvor alle kan tilmelde sig. Sådan lyder det i en pressemeddelese.

Det kan de på distancerne 2-12 km og på en stafet på 4 x 2 km - det er i stafetten, at kronprins Frederik stiller op.

Kronprins Frederik er glad for at løbe.
Kronprins Frederik er glad for at løbe. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Da Kronprinsen sidste år blev 50 år, fejrede han det ved det såkaldte Royal Run-arrangement, hvor han løb med danskerne i Esbjerg, Aalborg, Aarhus, Odense og København - nu løber han igen med løbeglade danskere.

»Internationalt betragtes dansk løb som noget helt særligt. Royal Run, VM Halvmaraton og vores utroligt mange løbere i store og små arrangementer giver genlyd i omverdenen. Det renommé er vi stolte af, og vi planlægger derfor en stor løbefest ved VM Cross med deltagelse af tusinder af løbere,« udtaler Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik.

Cross-VM-ruten skal tilbagelægges omkring Moesgaard Museum. Det finder sted 30. marts.

»Jeg glæder mig til at byde Kronprinsen velkommen til VM Cross i Aarhus. Det bliver et spektakulært løb, der fører Kronprinsen og de øvrige deltagere gennem den smukke natur omkring Moesgaard, og ikke mindst turen over museets tag vil udfordre selv de bedste løbere. Jeg håber, at rigtig mange ligesom Kronprinsen vil være med både som deltagere og tilskuere,« siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune.

Kronprins Frederik ved sidste års Royal Run, hvor mere end 70.000 løb med i flere forskellige byer.
Kronprins Frederik ved sidste års Royal Run, hvor mere end 70.000 løb med i flere forskellige byer. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kronprins Frederik har aldrig lagt skjul på, at han er glad for sport. Han var blandt andet med til at åbne VM i håndbold - ligesom han overværede søndagens finale mellem Danmark og Norge, hvor han blev overstrålet af sin datter Isabella.

Og den kommende tid byder på flere opgaver for den danske kronprins.

»Vi er meget taknemmelige og beærede over, at Hans Kongelige Højhed vælger at komme på besøg både til VM i cykelcross i Bogense, som afvikles i den kommende weekend, og nu også som deltager til VM i crossløb i Aarhus ultimo marts. Et kongeligt besøg er altid en ære og en fornøjelse og med til at sætte værdifuldt fokus på det danske eventarbejde,« siger Lars Lundov, der er direktør for Sport Event Denmark.

Kronprins Frederiks Royal Run-arrangement finder i år sted 10. juni.