Cykelløbet PostNord Danmark Rundt bliver ikke afviklet i 2020.

Det oplyser Danmarks Cykle Union (DCU) i en pressemeddelelse.

Det sker efter, at det så sent som tirsdag kom frem, at etapeløbet skulle afvikles i begyndelsen af september - samtidig med det ligeledes coronaomplacerede Tour de France.

»Det har selvfølgelig været en meget svær beslutning, fordi det har så stor betydning for dansk cykelsport og rammer en lang række interessenter, men sikkerheden og sundheden for vores ryttere, de frivillige, fans og befolkning kommer altid i første række,« siger Martin Elleberg Petersen, direktør i Danmarks Cykle Union.

På DCUs hjemmeside fremgår det som begrundelse for aflysningen, at det sker på grund af 'den fortsatte usikkerhed i forhold til sundhedsrisiko og myndighedernes krav om afstand og begrænsede forsamlinger'.

Oprindeligt skulle løbet sædvanen tro have været kørt i august (11.-15.), men det satte coranpandemien en stopper for.

I stedet ser bagmændene nu frem til næste år, hvor løbet endda stiger i graderne.

»Det kommende år bruges på at se på mulighederne for at udvikle PostNord Danmark Rundt yderligere. Målet er at skabe et cykelløb, der kan tiltrække endnu flere store ryttere, fans og tv-seere, og Danmarks Cykle Union ser et meget stort potentiale efter at være kommet i ProSeries, så alle danske cykelfans kan være sikre på, at løbet vender større og stærkere tilbage næste sommer,« siger Martin Elleberg Petersen.