DM i landevejscykling skal alligevel ikke køres i Give i 2020.

Det oplyser Danmarks Cykle Union (DCU) i en pressemeddelelse.

Arrangementet i den midtjyske by er i stedet flyttet til 2021, og DCU leder nu efter ny dato og en ny arrangør for DM i år.

DM skulle have været afviklet 18.-21. juni, men et eventuelt nyt arrangement i 2020 skal finde sted 'i løbet af efteråret et andet sted i landet', lyder det i pressemeddelelsen.

Det er selvfølgelig coronakrisen, der også rammer cykelarrangementets afvikling.

Og indtil det er på plads, glæder cykelfolket sig til DM næste år.

»2021 bliver et helt enestående år for os, dansk cykling og alle danske cykelsportsfans, og jeg er sikker på, at hele landet kommer til at koge af begejstring – ikke mindst efter det her besynderlige år. Derfor er vi også sikre på, at DM-ugen i Give bliver endnu større, endnu mere spændende og endnu mere festlig i 2021,« siger Danmarks Cykle Unions direktør, Martin Elleberg Petersen.

Også i Give, der ligger i Vejle Kommune, er man tilfredse med, at byen alligevel får lov at holde et DM - selv om det er med et års forsinkelse.

»Vi er så glade for, at det store arbejde, som alle de frivillige, klubben og kommunen har lagt i at skabe et godt DM, bliver belønnet. Vi har gjort alt for at lave spændende ruter og et flot arrangement i byen, og vi glæder os kolossalt til at få besøg af de mange store ryttere og hele den store DM-fest til næste sommer – det er dét, vi har drømt om og arbejdet for,« siger Kurt Gjødsbøll.

Og 2021 bliver faktisk nu et helt vildt cykelår i omårdet. Her kommer både DM-feltet, Post Danmark Rundt-feltet og såmænd også Tour de France-feltet forbi.

»Jeg er rigtig glad for, at vi nu får netop den folkefest i Give, som vi har set frem til. Den opbakning og det engagement, vi ser både blandt byens borgere, i det lokale erhvervsliv og i Give Cykelklub, fortjener de helt rigtige rammer, og det får vi nu. 2021 bliver en cykelsommer, vi kommer til at huske i mange år i kommunen,« siger videborgmester Dan Arnløv (K).