På trods af massive protester fra ind- og udland blev den iranske bryder Mehdi Ali Hosseini henrettet af det iranske styre mandag morgen.

Det sker, blot fem måneder efter at det irakiske styre henrettede bryderen Navid Afkari.

29-årige Mehdi Ali Hosseini blev anholdt i 2015 for at have slået en mand ihjel under en gruppekamp, men det er uklart, om myndighederne i Iran tvang Hosseini til at tilstå en forbrydelse, som han ikke begik. Det skriver The Jerusalem Post.

14. januar opfordrede sportskomiteen i Iran det internationale samfund, herunder FNs Menneskerettighedsråd og Den Internationale Olympiske Komité, til straks at gribe ind og redde Hosseinis liv.

Men desværre forgæves.

Yderligere to henrettelser er blevet fortaget af de iranske styre 21. og 23. januar, og der skulle være fortaget mindst 33 henrettelser fra 21. december 2020 til 19. januar i år.

»Fanger bliver rutinemæssigt og brutalt tortureret for at udvinde tvangsindrømmelser. Det er tid for FN at sende en undersøgelsesdelegation til Iran for at besøge fængsler og mødes med fanger, især politiske fanger,« siger Ali Safavi, en embedsmand for komiteen NCRI til Arab News:

»Tavshed og passivitet har styrket regimet til at intensivere sådanne kriminelle henrettelser.«