Når Klara Svensson tager løbeskoene på og tager en tur i skoven, mødes hun af undrende blikke.

»En hel del forfærdes over at se en højgravid løbe og skyggebokse. De mener, at jeg udsætter min krop for risiko, og at det øger risikoen for at føde for tidligt,« lyder det.

Sådan siger den tidligere svenske bokseverdensmester, der i mange år boede, trænede og boksede sine kampe i Danmark, til Expressen.

Hun er gravid i 39. uge og er altså meget tæt på at skulle føde for første gang. Alligevel bruger hun stadig tid og kræfter på at holde sig i form. Blandt andet ved at bruge de samme øvelser, som hun benyttede sig af som professionel bokser: løb, skyggeboksning, styrketræning, englehop. Eksempelvis. Klik gennem billederne herunder for at se Klara Svensson træne:

Og det er altså er syn, som 'en hel del' ikke bryder sig om. Selv om Klara Svensson også tilføjer, at mange ligeledes finder hendes træningsiver 'inspirerende'.

Til kritikerne siger hun:

»Folk undrer sig over, om det ikke er tungt, når de ser min mave hoppe rundt, men det er det ikke,« konstaterer den tidligere verdensmester, der stoppede karrieren for to år siden:

»Jeg tror, at det er et generationsspørgsmål, og fordi der findes faste meninger om, hvordan kroppen håndterer graviditeten.«

I interviewet fortæller den 32-årige svensker videre, at hun har haft masser energi og har doseret sin træning forskelligt i løbet af sin graviditet. Eksempelvis er hun blevet mere og mere glad for at løbetræne, jo større maven er blevet. Pudsigt nok var hun i sin aktive karriere ikke specielt glad for at løbe. Hun også talt med sin jordemoder, der har sagt god for løbeturene.

»Jeg har hele tiden lyttet til kroppen,« siger Klara Svensson:

»Det, som har overrasket mig mest, er, at jo længere ind i graviditeten jeg er kommet, jo mere stabilt har det føltes.«

Hun understreger dog, at hun ved at vise sin træning frem ikke vil skabe et 'træningshysteri blandt gravide, men bare vise, at alt ikke er sort-hvidt'.

Og så understreger hun, at det ikke nødvendigvis er tegn på et comeback efter fødslen, at hun har trænet så intenst de seneste måneder. Selv om hun heller ikke afviser det helt.