Henrik Fallesen står midt i det store afskedskagebord. Onsdag har han sidste dag på redaktionen hos DR. Efter 11 år.

»Det er sgu da mærkeligt, når man har været et sted i så lang tid, og det lige pludselig er slut,« siger sportskommentatoren.

Fra nytår hedder arbejdspladsen i stedet TV 2, hvor han især skal være en del af den nye sportskanal TV 2 Sport X og kommentere fodbold og badminton.

»Heldigvis er det min egen beslutning, og det kommer ikke på bagggrund af, at jeg er blevet fyret eller noget andet dårligt. Så det er måske i virkeligheden det positive ved det. Og så tænker jeg, at det er meget sundt, at når man har været det samme sted i 11 år, at man kommer ud og ser, hvordan verden ellers ser ud og kommer ud af sin comfortzone,« siger Henrik Fallesen.

Han har i de seneste år kombineret sine kommentatoropgaver hos DR med kommentatoropgaver hos streamingtjenesten Strive, der på det danske marked købte rettighederne til kampene i de spanske og italienske topligaer.

De rettigheder har TV 2 nu overtaget, og det åbnede døren til den store landsdækkende konkurrent for Henrik Fallesen. Det samme gjorde etableringen af TV 2 Sport X som supplement til TV 2 Sport.

»Jeg glæder mig til at komme til at komme til et sted, hvor der er så rige muligheder for at udfolde sig inden for de sportsgrene, som jeg gå rmeget op i. TV 2 har jo flere rettigheder end DR, og nu kommer der en sportskanal mere, så der bliver jo masser at lave, Det er har helt sikkert været med til at tænde en lyst hos mig. Også at være med til at starte noget nyt, noget pionerånd,« siger den erfarne sportskommentator.

Forinden var der dog 'en periode med usikkerhed', da Strive med frasalget af rettighederne stod foran at skulle lukke ned i Danmark.

»Jeg skulle finde ud af, om jeg var købt eller solgt. Jeg skulle finde ud af, om jeg skulle tilbage og arbejde mere hos DR - kunne det i det hele taget lade sig gøre at skrue op for det igen, eller ville der være en mulighed hos TV 2?« siger Henrik Fallesen:

»Jeg lige skulle overveje min fremtid og huske at have is i maven. Men det skulle jo nok gå altsammen, for helt på røven var jo ikke, for jeg havde jo noget hos DR.

Men nu venter så en fast fremtid hos TV 2. Den sidste opgave for DR bliver at kommentere den traditionsrige skihopkonkurrence fra Garmisch-Partenkirchen 1. januar. Det bliver første gang, han prøver det.

»Der har stået på min 'bucket list', og det bliver meget godt lige at få krydset den af, når det nu så var den eneste og sidste chance for det. Men selv om det nok bliver lidt mærkeligt at sidde hele alene på et hotelværelse nede i Tyskalnd 31. januar, får jeg nok en mere frisk januar end nogensinde før,« siger Henrik Fallesen.