I sommeren 2018 scorede 20-årige Skyler Badillo drømmejobbet – troede hun. Hun skulle være praktikant i den amerikanske MLS-klub New York City FC.

Men det skulle vise sig at være det stik modsatte af et drømmejob.

For i fodboldklubben udsatte den spanske verdensstjerne David Villa – ifølge Badillo – hende for daglige uønskede seksuelle tilnærmelser. Endda foran flere af de ansatte i klubben, der intet gjorde.

Det fortæller Skyler Badillo i et stort interview med The Athletic. Et interview, der er blevet til et par måneder efter, at den amerikanske kvinde første gang tweetede om Villas opførsel.

Foto: BUDDHIKA WEERASINGHE
Vis mere

'Jeg troede, at jeg fik mit livs mulighed med det praktikophold,' skrev hun på Twitter.

'Men hvad jeg fik, var, at David Villa befamlede mig hver eneste fucking dag, og mine chefer syntes, at det var stærkt komisk.'

Villa afviste straks anklagerne som værende 'fuldstændig falske'.

Men 7. november offentliggjorde New York City FC en intern undersøgelse, der viste, at 'et mindre antal af spillere og stabsmedlemmer ikke har opført sig i overensstemmelse med klubbens standarder i forbindelse med deres interaktion med praktikanten og andre ansatte'.

»Denne opførsel inkluderede uønsket fysisk kontakt, mobning og kommentarer om tøj og udseende. Klubben finder denne opførsel upassende og uacceptabel.«

I interviewet med The Athletic gengiver Skyler Badillo flere af de episoder, hvor den tidligere Champions League-vinder og verdensmester David Villa var upassende over for hende.

Første gang var i midten af juni. Skyler Badillo rakte ud efter en genstand, der stod ved siden af David Villa, da han greb hendes hånd og kælede for den, mens han kiggede direkte på hende.

To dage senere gentog han det.

Foto: JEWEL SAMAD
Vis mere

»Han begyndte at sige til mig, at han elskede mig. Han endte med at gøre det konstant. Han fortalte også andre ansatte, at han elskede mig. Hvis jeg forlod lokalet, råbte han det efter mig.«

Da David Villa en dag havde sin lille søn med til træning, troede Badillo, at hun kunne slippe for kommentarer. Men det lagde angiveligt ikke en dæmper på spanierens opførsel.

»Hans dreng sad på hans skød, og han sagde alligevel til mig, at han elskede mig,« lyder det fra Badillo, der tilføjer, at hendes blod frøs til id, og at hun 'følte sig meget lille', hver gang hun så den spanske stjerne.

Et par dage senere blev David Villa mere fysisk, fortæller Skyler Badillo. På Villas spørgsmål om, hvad hun skulle lave i weekenden, havde hun kort svaret, at 'hun skulle ind i byen'.

»Han stillede sig op lige bag mig, lagde sine hænder på mine hofter og pressede mig på en måde ind mod bordet, jeg stod ved. Han hviskede i mit øre, at 'jeg skulle passe på mændene i byen. Og så gik han.«

»Jeg kiggede på Kevin (Kevin Christen – én af klubbens trænere, red.). Kevin kiggede på mig. Han havde set det hele.«

Foto: JAVIER SORIANO
Vis mere

I artiklen kommer den nu 22-årige kvinde med endnu flere eksempler på den upassende opførsel fra den tidligere Barcelona-stjerne. I de fleste epsioder foregik det for øjnene af andre ansatte. Men ingen gjorde noget.

38-årige David Villa har ikke ønsket at medvirke i The Athletics artikel. Men hans talsmand har sendt følgende kommentar.

»Selv om David aldrig har oplevet sådan en sag før, sætter han pris på sagens seriøsitet, og han mener, at det vigtigt at opmuntre folk til at tale ud om deres bekymringer.«

»Da David først blev gjort opmærksom på situationen – to år efter at han havde forladt klubben – deltog han fuldt ud i undersøgelsen. Og som han hele tiden har sagt – alle anklager om upassende opførsel er usande.«