Vi møder Abdi-Raqiib Hassan Yussuf på fodboldbanen i Egeparken i Vollsmose. Det er dagen derpå, at det serie 1-hold, han er træner for, mødte Aabs superligahold. Og tabte 13-0. Men Abdi-Raqiib Hassan Yussuf er glad. Ja, han er faktisk lykkelig.

»Jeg er glad og lykkelig for, at jeg kunne være med til at skabe det. Når vi er nået hertil, så viser det, at alt det, man har gjort, ikke er forgæves,« fortæller han.

Det er kun to år siden, at han blev træner for førsteholdet i FIUK - Fyns Internationale Ungdomsklub. Og tirsdag aften stod holdet altså i en pokalkamp mod Aab. Flere hundrede fans var mødt op på Odense Atletikstadion for at se David mod Goliath.

Abdi-Raqiib Hassan Yussuf havde to mål forud for kampen.

»Vi skulle gå efter at vinde og vi skulle ikke tabe to-cifret,« smiler han.

Ingen af målene gik i opfyldelse, men alligevel føler han, at han og holdet vandt. Stort.

»Vi har vundet ved, at folk har lært os at kende og har skabt succes både før og efter kampen,« forklarer han.

Forud for selve kampen er der gået tre travle uger for Abdi-Raqiib Hassan Yussuf. Han har både skullet koncentrere sig om at være træner og alt-mulig-mand. Han har sørget for, at 50 frivillige mødte op til kampen, at der var stilladser til tv-folkene og at der var madboder på plads på stadion.

De mange frivillige har han fundet ved hjælp af sit netværk.

»Det var helt almindelige mennesker uden kontakt til klubben og til området. Pæredanske alle sammen,« fortæller Abdi-Raqiib Hassan Yussuf.

En erfaring og oplevelse, han er stolt over.

»Når man kan finde 50 mennesker, der kommer udefra, så viser det, at vi ikke er helt uden for samfundet, som nogen tror. Vi er ikke et parallelsamfund.«

Dagen før kampen samlede Abdi-Raqiib Hassan Yussuf holdet en sidste gang. Han ville gerne hjælpe spillerne til at gå på banen med den rette indstilling.

»Når man møder et Superliga-hold, så skal man ikke tro, at man kan slå dem på taktik. Vi kunne ikke møde dem med en taktik, de ikke var forberedt på. Men man skal have en vilje og tro på, at man kan overraske.«

Spillerne - hvor den yngste er 16 og den ældste er 31 år - skulle også have en opmuntring med på vejen til at tackle eventuel nervøsitet.

»Vi har snakket en del om at håndtere nervøsitet. Det er en del af livet. Accepter det og respekter det, så forsvinder det hurtigere.«

Her dagen derpå håber Abdi-Raqiib Hassan Yussuf, at holdet tænker tilbage på kampen som en oplevelse. Og at oplevelsen overstiger resultatet.

»Vi var blandt de sidste 32 hold i Danmark i pokalturneringen. Jeg synes, at vi havde vundet allerede før kampen,« fortæller Abdi-Raqiib Hassan Yussuf med stolthed.

Han håber, at spillerne også er stolte over deres indsats - til trods for et nederlag på 13-0.

»De skal ikke huske cifrene. De skal huske den oplevelse, vi har haft sammen.«

Efter kampen og fejringen af oplevelsen sendte han spillerne hjem med en klar besked.

»Tag hjem. Sov godt. Tænk over det hele. Se kampen igen og vis det til jeres børn.«

Selv han gik han i seng med stolthed.

»Jeg var lykkelig, da jeg gik i seng. Jeg gik i seng med et smil,« fortæller han.