Den 23-årige angriber Mikael Uhre, der netop er vendt hjem fra ligalandsholdets træningstur til Abu Dhabi, skifter til Brøndby fra Sønderjyske.

Det kunne BT som første danske medie afsløre torsdag eftermiddag.

Nu har Brøndby så bekræftet købet af Mikael Uhre, som torsdag har bestået det obligatoriske lægetjek i Brøndby og har skrevet under på en længerevarende kontrakt med klubben fra Vestegnen.

BT erfarer, at Mikael Uhre koster Brøndby mellem fire og fem millioner kroner. Angriberen forlader dog først Sønderjyske til sommer, hvorefter han kommer til Brøndby.

Det fortæller Brøndbys sportsdirektør Troels Bech til Brøndby Indefra.

»Vi har skrevet en kontrakt med Mikael Uhre, som gælder fra sommeren 2018 og så fire og et halvt år frem. Det er vi meget tilfredse med,« siger han og tilføjer:

»Han er stor som et hus, og så er han hurtig. En detalje er, at han har den næst hurtigste sprint målt i Superligaen indtil nu. Det er marginalt langsommere end Teemu Pukkis.«

Her kan du se Mikael Uhre bringe Sønderjyske på 2-1 i Parken mod FCK tilbage i august, 2017. Opgøret endte 3-2 til FCK.

 
Mikael Uhre bringer SønderjyskE foran 1-2 i Parken mod FC København.
Vis mere

Mikael Uhre er selv både stolt og lidt overrasket over, at han efter sommerpausen kan kalde sig for Brøndby-spiller.

»Brøndby er en fed klub, og jeg er stor fan af den måde, de spiller fodbold på. Der er selvfølgelig også nogle fans på Brøndby Stadion, som jeg glæder mig til at se. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle stå her for to år siden, men det kan gå hurtigt i fodbold, og jeg håber, at det kan blive ved med at gå den vej,« siger han.

Sønderjyden har i denne sæson scoret fem mål i 17 kampe for Sønderjyske. Det er lige så mange mål, som han scorede på dobbelt så mange kampe sidste år. I denne sæson har Mikael Uhre været med for start i 17 af Sønderjyskes 19 kampe i efteråret.

Hos Sønderjyske erkender sportschef Hans Jørgen Haysen, at salget af Mikael Uhre var uundgåeligt.

»Mikael Uhre har gennemgået en fantastisk udvikling fra at være et stortalent og ungdomsspiller fra egne rækker til at være en profil på øverste hylde i den danske Superliga. Det bekræftes jo også af hans udtagelse til det danske ligalandshold for nylig. Det har hele tiden ligget i pipeline, at Uhre skulle sælges indenfor de næste par vinduer. Professionel fodbold handler om både sportslige ambitioner, personlig udvikling og forretning,« siger Hans Jørgen Haysen og fortsætter:

»Der har nok ikke så overraskende været flere bejlere, og her har det været helt afgørende for os, at klubskiftet først sker efter denne sæson. Vi går sportsligt et meget spændende og afgørende forår i møde, og her bliver Mikael Uhre en meget vigtig spiller for os.«