»Jeg lignede en zombie.«

Billederne af den polske MMA-fighter Joanna Jedrzejczyk gik verden rundt i marts. Og nu sætter den 32-årige fighter ord på kampen, der af mange blev betragtet som den vildeste kvindekamp nogensinde.

Men det var ikke bare titelkampen mod kinesiske Weili Zhang, der i sig selv vakte opsigt. Det var i lige så høj grad Jedrzejczyks forslåede og hævede ansigt.

»Det var så smertefuldt. I et splitsekund kom jeg i tvivl, om jeg skulle stoppe, men jeg blev ved med at gå fremad,« fortæller Jedrzejczyk til BBC.

Sådan så Joanna Jedrzejczyks ansigt ud i marts, da hun blev slået voldsomt i hovedet af sin modstander, Weili Zhang.
Sådan så Joanna Jedrzejczyks ansigt ud i marts, da hun blev slået voldsomt i hovedet af sin modstander, Weili Zhang. Foto: Harry How
Vis mere

På 25 minutter blev Jedrzejczyk slået til ukendelighed og tabte kampen mod Zhang. Og det var først, da hun kom ud i omklædningsrummet, at det gik op for hende, hvordan hun så ud. Se højdepunkterne fra opgøret øverst i artiklen.

Hun havde fået et hårdt slag i hovedet, der havde fået hendes ene øje og pande til at hæve markant op. Så markant, at hendes fysiske træner var nervøs for, om hævelsen ville briste, skriver BBC.

Hun måtte også få hjælp af sin tvillingesøster til at komme i bad efter kampen.

Men heldigvis skulle det vise sig, at skadens omfang ikke var så slemt som først antaget, og efter et par dage begyndte hævelsen og de blå mærker at lægge sig.

»Jeg vidste, at jeg ville hele. Jeg var mest sur på mig selv, fordi jeg gerne ville have haft et par hyggelige dage i Vegas med mine venner og familie. Men det er prisen, man må betale.«

Jedrzejczyk måtte i stedet for tid med vennerne og familien bruge tiden på at komme sig på hospitalet i Las Vegas, hvor kampen blev kæmpet.

Hun har beskæftiget sig med kampsport i 17 år, så hun ved, at MMA kan være voldeligt og resultere i slemme skader. Derfor forsøger hun også at passe godt på sig selv.

»Jeg er atlet, men jeg er også kvinde, og jeg vil gerne ligne en. Denne sport kan ændre din krop og dit sind, og det er en stor ting for kvinder,« fortæller hun.

Efter den voldsomme skade i marts ligner Jedrzejczyk nu mere eller mindre sig selv igen.