Astralis-stjernen Andreas 'Xyp9x' Højslet holder pause med øjeblikkelig varsel.

»Jeg har mærket en snigende udbrændthed i de seneste måneder og måtte for nogle dage siden opgive og melde fra til træning. Jeg har sammen med holdet omkring os kæmpet for at holde mig oven vande, men det går ikke, og jeg bliver nødt til at træde tilbage i en periode,« lyder det fra den 24-årige dansker.

Det betyder i første omgang, at den rutinerede CS:GO-spiller ikke kommer med i turneringen BLAST Showdown, der afvikles i begyndelsen af juni.

Meddelelsen kommer kun lidt over en uge efter, at Astralis-kollegaen Lukas 'gla1ve' Rossander ligeledes meddelte, at han holder pause i flere måneder af en lignende årsag: stress og udbrændthed.

Og selv om det succesrige danske hold allerede for et stykke tid siden har foretaget en forøgelse af truppen for netop at kunne give spillerne pauser, har det alligevel været nødvendigt med endnu en justering.

»Vi går ikke på kompromis med vores prioriteter i forhold til at give spillerne mulighed for at restituere og holde de pauser, der skal til for at præstere på den lange bane,« konstaterer sportsdirektør Kasper Hvidt:

»En øget trup-størrelse er et område, hvor vi stadig må kæmpe for accept og opbakning, men behovet er kun blevet mere åbenlyst over det seneste års tid. Vi har nu to spillere på mere eller mindre tvungen pause, og det tager vi meget seriøst. Det bekræfter os i, at det arbejde, vi har startet for længe siden, er ekstremt vigtigt.«

For nylig er Jakob 'JUGi' Hansen således blevet signet til Astralis for at give luft til pauser, og han måtte øjeblikkeligt erstatte Lukas 'gla1ve' Rossander allerede i sidste uge.

Ligeledes er der også skrevet kontrakt med Patrick 'es3tag' Hansen, men da han først tiltræder pr. 1. juli, har Astralis nu tilknyttet Marco 'Snappi' Pfeiffer midlertidigt for med det samme at kunne erstatte Andreas 'Xyp9x' Højslet.

»Vi kender Marco, og han kender holdet fra sin tid sammen med 'JUGi' i Heroic her på kontoret, men det er klart, at den korte forberedelsestid alt andet lige betyder, at vi må dæmpe forventningerne på kort sigt. Vi har dog ikke et valg, hvis vi skal passe bedst muligt på spillerne – og det skal vi,« siger Kasper Hvidt.

Også et andet dansk hold har for nylig været ramt af mandefald.

Hos North har Markus Kjærbye ligeledes meldt ud, at han havde brug for en øjeblikkelig pause på grund af helbredsproblemer.