Hvad ville du gøre, hvis der pludselig stod en ulv og stirrede på dig?

Ville du råbe, skrige, løbe væk, kravle op i et træ eller gå helt stille? 32-årige Ida Petersen fra Lemvig gjorde sidstnævnte, da hun tirsdag blev fulgt af en ulv på en gåtur på fem kilometer alene i en skov.

Hver uge går Ida mellem 50 og 60 kilometer i Klosterhede Plantage, en skov syd for Lemvig. Men fem af de kilometer, som hun gik tirsdag formiddag, vil hun aldrig glemme.

»Jeg er ude for at lufte min hund og går med hørebøffer på. På et tidspunkt stopper min hund op, og det gør den typisk, når der er kronvildt,« siger Ida, der første gang fortalte sin historie til TV Midtvest.

Ida med ulven i baggrunden.
Ida med ulven i baggrunden.
Vis mere

Hun tager derfor musikken ud af ørerne for at høre, hvor lyden kommer fra. Men der er ikke nogen lyd. Og heller ikke nogen krondyr.

Men lige foran Ida står Europas næststørste rovdyr på land.

»Jeg tænker bare: 'Fuck, det er en ulv.' Hvad skal man gøre?!« spørger Ida sig selv.

»Man bliver presset, fordi det er en ukendt situation. Og jeg når at tænke mange åndssvage tanker. Om jeg skal slippe hunden, skrige eller begynde at løbe,« fortæller hun.

Uden dækning på sin telefon begynder Ida helt cool at gå stille og roligt mod en mere åben sti, hvor der er chance for at møde andre mennesker.

»Jeg tænkte, at ulven nok ikke ville følge mig, hvis jeg gik hen mod mere markerede stier,« fortæller hun.

Men det var ulven ligeglad med. Den fulgte efter Ida i en gåtur på omkring fem kilometer.

»Og det var faktisk ganske udramatisk. Selvfølgelig gik jeg og kiggede mig over skulderen, men jeg følte mig ikke truet og mærkede egentlig bare, at det var en fed oplevelse, fordi det er sjældent at komme så tæt på en ulv,« siger Ida, der naturligvis skulle dokumentere sin vilde naturoplevelse med både videoer og fotos:

»Ellers var der jo ingen, der ville tro på mig,« fastslår hun.

Oplevelsen har ikke skræmt Ida fra at gå sine mange ugentlige kilometer med hunden i Klosterhede Plantage. Fremover bliver det dog nok uden høretelefoner.

»Jeg vil gerne kunne høre, hvis der er en ulv i nærheden,« siger hun.