Først blev det meldt ud, at colibakterier var årsagen til forureningen i drikkevandet på Frederiksberg, men nu er Frederiksberg Forsyning blevet klogere. Forureningen skyldes nemlig jordbakterier.

Søndag aften er både vandværk og pumpestationer på Frederiksberg blevet testet negative for disse typer bakterier. Derfor kan det udelukkes, at forureningen er nået drikkevandet ad den vej.

Forureningen skal i stedet findes på det centrale Frederiksberg, hvor Frederiksberg Forsyning er i gang med et intensivt testforløb.

»Planen er, at vi begynder at skylle vandnettet i et mindre område centralt på Frederiksberg mandag for at få mere viden om forureningen. Det vil midlertidigt kunne medføre trykfald i nettet, hvor kunderne oplever mindre vand i nettet,« skriver forsyningsvirksomheden på sin hjemmeside.

Frederiksberg-borgerne skal søndag aften fortsat koge vandet i mindst to minutter, inden det kan drikkes eller bruges til madlavning. Dog frarådes det at bruge te- eller kaffemaskiner.

Det er også muligt at vaske hænder eller tage et bad i vandet.

Torsdag opdagede Frederiksberg Forsyning, at der var bakterier i en lukket ledning, som var i gang med at blive renoveret. En ledning, der ikke leverer vand ud til borgerne.

Fredag blev ledningen testet, og lørdag kom svarene fra testen. Her blev det klart, at problemet ikke kun var i den lukkede ledning, men havde bredt sig ud til ledninger, der leverer vand til borgerne på Frederiksberg.