Frederiksberg Forsyning udsender en kogeanbefaling, efter at der er fundet colibakterier i vandet.

Beboere i Frederiksberg Kommune skal søndag fortsat koge vandet i mindst to minutter, inden de bruger det til at drikke eller til at lave mad med.

Der er fundet colibakterier i vandet.

Frederiksberg Forsyning advarede lørdag om forureningen. Den advarsel gælder fortsat søndag. Kilden til forureningen er endnu ikke kendt.

Forsyningsvirksomheden skriver, at risikoen for at blive syg stadig er meget lille, selv om man har drukket af vandet.

Man kan ifølge forsyningsselskabet godt vaske hænder og tage bad i vandet, lyder det. Man kan stadig bruge opvaskemaskiner, hvor vandet opnår en temperatur på 60 grader celsius ved slutskyl.

- Frederiksberg Forsyning arbejder intensivt på at spore kilden, skriver forsyningsvirksomheden.

Ifølge Rasmus Sielemann Christensen, direktør for Frederiksberg Forsyning, var det først lørdag, at forsyningsvirksomheden fandt ud af, at der kan findes colibakterier i drikkevandet.

Men allerede torsdag opdagede forsyningsvirksomheden, at der var bakterier i en lukket ledning, som var ved at blive renoveret og ikke leverede vand ud til borgerne.

- Fredag tester vi den lukkede ledning, og vi vælger også at tage nogle bredere test ude i vores vandsystem.

- 24 timer efter får vi svarene. Det vil sige lørdag. Der får vi svar på, at det ikke er et problem, der knytter sig til den lukkede vandledning, men at det er et problem, der knytter sig til større dele af vores aktive net, hvor vi leverer vand til borgerne.

- Og så handler vi hurtigt derefter, siger Rasmus Sielemann Christensen.

Adspurgt hvorfor Frederiksberg Forsyning ikke valgte et forsigtighedsprincip og allerede torsdag anbefalede borgerne at koge vandet, svarer direktøren, at det ville have været en overreaktion.

- Det, vi ved torsdag, er, at der er en ledning, der ikke leverer vand til borgerne, hvor der er fundet jordbakterier.

- Det ville have været en overreaktion at gribe potentielt unødigt ind i rigtig mange menneskers liv, hvis vi gik ud og lukkede ned for det samlede system, når ikke vi havde data på, at der skulle være bakterier i det aktive system.

- Det får vi først endeligt bekræftet lørdag, hvor vi også er hurtige til at gå ud med den her anbefaling, siger Rasmus Sielemann Christensen.

Søndag er Frederiksberg Forsyning stadig ved at finde kilden til forureningen, så man kan lukke af for den.

Selv om der bliver arbejdet i døgndrift, så er det fortsat svært at sige, hvornår det igen bliver muligt for borgerne at kunne drikke af vandet igen.

- Mit bedste bud er, at der vil være tale om dage.

- Når vi ved noget mere, så skal vi nok kommunikere ud om det, fortæller Rasmus Sielemann Christensen.

/ritzau/