Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Er sugardating bare et andet ord for prostitution?

Det er en gængs holdning blandt mange, men ikke hos den 31-årige mor Sarah.

Hun har selv været sugardater siden januar, men det er ikke på den måde, som du typisk kender fænomenet.

Sugardating bliver nemlig oftest beskrevet som kvinder, der dater og dyrker sex med mænd - med gaver, oplevelser eller penge til gengæld.

I Sarahs tilfælde kan du dog slette dates, oplevelser og gaver fra listen.

Her handler det kun om sex.

Hun bliver kontaktet af mænd - også kendt som sugardaddies - på hjemmesiden sugardating.dk og mødes så med nogle af dem.

De har sex, og Sarah får »lommepenge«. Typisk omkring 1.500 kroner for ét møde.

Alligevel føler hun sig ikke som en prostitueret, men det kommer vi tilbage til.

Sarah er et opdigtet navn, men B.T. er bekendt med kvindens rigtige navn og identitet. Hendes fortælling kommer, efter B.T. tirsdag aften bragte historien om, at flere og flere vælger at blive sugardatere.

Har du sugardatet tidligere og mærket negative konsekvenser af det? Så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til journalist Sebastian Bjerring Jensen på sebj@bt.dk.

Sugardating har generelt fyldt meget i medierne de seneste år, og oftest har det dannet ramme om én central diskussion. Er sugardating rent faktisk bare en anden form for prostitution?

Det spørgsmål stillede B.T. til 47-årige Lars, der har sugardatet i fire år, og for ham var svaret ligetil.

»Ja, det kan der ikke være to meninger om,« sagde han.

Men det er Sarah ikke enig i.

»Nej, jeg føler mig ikke som en prostitueret, da der for mig er en forskel imellem ukritisk at tage den ene mand efter den anden og så modsat at opbygge en relation til en anden. Jeg kunne aldrig arbejde som prostitueret og tage den ene fremmede ind efter den anden,« siger Sarah.

Hun starter nemlig med at skrive med mændene over nettet, hvorefter hun i nogle tilfælde afholder et såkaldt kemimøde for at finde ud af, om de overhovedet kan sammen. Og så har hun i øvrigt også lange og dybe samtaler med flere af 'kunderne'.

Det hele startede tidligere på året.

I januar stod Sarah i en situation, hvor hun netop var kommet ud af et forhold.

Egentligt havde hun ikke lyst til at indlede et nyt og seriøst forhold.

Men som så mange andre var hun glad for sex.

Og penge ditto.

Pludselig kom hun til at tænke på sugardating, og efter en Google-søgning havnede hun på hjemmesiden sugardating.dk.

En profil blev oprettet, og straks strømmede det ind med henvendelser.

»Jeg havde oprindeligt tænkt, at det skulle minde om normal dating med biografaftaler, dating og rejser. Men mange skrev, at de ville betale mig for sex, og så tænkte jeg: 'Hvorfor ikke?',« fortæller Sarah, der gerne vil være anonym af hensyn til sin omgangskreds og familie, til B.T.

Og sådan skulle det altså ske, at Sarah kort tid efter aftalte at mødes med en mand for at have sex.

I dag har hun været sammen med cirka 10 såkaldte sugardaddies. Flere af dem mere end én gang.

Men hun føler sig altså ikke som en prostitueret.

Alligevel kan man ikke skrive det ud af ligningen, at Sarah bliver betalt for at dyrke sex med mænd. Nogle på hendes alder - andre i den ældre ende.

Men det får blot Sarah til at stille et spørgsmål til kritikerne.

»Jeg forstår generelt ikke, hvorfor man ser ned på prostituerede eller sugardatere? Man skal som kvinde kunne udtrykke og handle på sin seksualitet. Og jeg får god sex og lommepenge. Hvorfor sige nej til det?« spørger hun.

Så vil djævlens advokat dog svare, at ikke alle ejer samme selvindsigt som Sarah, og at nogle unge piger måske ikke ligefrem ved, hvad de går ind til.

»Det er klart. De unge piger skal helt sikkert være forsigtige, og de skal forsøge at opnå en vis grad af selvindsigt. De skal have styr på deres egen grænser, så mændene ikke overskrider dem,« siger Sarah.

For det har hun selv prøvet.

Sugardating kan også have alvorlige konsekvenser for især unge kvinder, viser erfaringer. Læs mere her.

Blandt andet havde hun en dårlig oplevelse med en mand, der efter hendes eget ordvalg ville »gøre det så hårdt, at det gjorde ondt«.

Det måtte hun stoppe, og hun har ikke set ham efterfølgende. På den måde er hun altså ganske selektiv med hvem, hun sælger sin krop til.

Der er også de henvendelser, hun allerede på forhånd afskriver.

»Jeg er blevet overrasket, hvor mærkværdige fantasier mænd har. Der var en mand, der henvendte sig og var interesseret i at have samleje, hvor vi begge havde regntøj på. Den besked svarede jeg ikke på,« fortæller Sarah.

Sarah er sammen med mange af mændene i sit eget hjem, men understreger, at hendes barn aldrig er til stede i hjemmet, når hun har mandebesøg.