Peter Daugbjerg fra Viborg er træt af Soundbokse.

De transportable musikafspillere, der lyder som et helt diskotek, ødelægger hans sommeraftener.

Han bor blot 50 meter fra Nørresøbadet i Viborg, der er blevet et samlingspunkt for festglade unge.

»Jeg er træt af Soundbokse, fordi de spiller så højt. Jeg har ikke noget imod, at de unge spiller musik, men jeg forstår ikke, at det skal være så højt. Det er støjforurening uden lige,« siger Peter Daugbjerg, der første gang delte sine frustrationer med Viborg Stifts Folkeblad.

Peter Daugbjerg er træt af soundbokse.
Peter Daugbjerg er træt af soundbokse.
Vis mere

»Når støjen er værst snakker vi om 116 decibel. Det svarer til lyden fra et fly,« siger han.

Peter Daubjerg er selvstændig erhvervsdrivende, og han er ifølge TV Midtvest ikke alene om at være plaget af støj. Midt- og Vestjyllands Politi har ifølge tv-stationen modtaget 37 klager over udendørs støj denne weekend.

Peter Daugbjerg fortæller, at det af gode grunde er værst, når det er varmt. De varme, lyse nætter lokker de lokale unge ud til druk og musik.

»Vi skal det her til livs. Soundbokse er noget, som Fanden har skabt i sin vrede. I København gives der straksbøder, og der bør der også gøres her,« siger han og fortæller om en konkret episode, hvor han bad nogle af de unge om at skrue ned:

Flere hundrede unge mennesker samles til fest, druk og høj musik ved Nørresøbadet om sommeren. Til irritation for naboerne. 
Flere hundrede unge mennesker samles til fest, druk og høj musik ved Nørresøbadet om sommeren. Til irritation for naboerne. 
Vis mere

»De havde to Soundbokse, som vendte lige direkte mod min have. Jeg fortæller dem, at det ikke er ok. Det eneste svar jeg får er, at det her er et offentligt sted, og de må gøre, hvad der passer dem,« siger han og fortsætter:

»De viser ingen hensyn til os naboer. Vi er nødt til at tage hul på den her debat. Jeg har selv været ung, og jeg under de unge at få øl og hygge sig. Men vi skal allesammen være her, og det kan ikke nytte noget, at man skal tvinges til at flytte, hvis man vil have fred om sommeren,« siger Peter Daugbjerg.

Debatten om soundbokse er ikke ny. I sommeren 2020 rasede debatten i København, hvor beboerne tæt på havneparken på Islands Brygge lå søvnløse på grund af musikstøj.

I denne uge kom det så frem, at et nyt sæt regler skal få bugt med støjen. Således har et flertal i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune besluttet, at soundboksene på tre hotspots skal være slukket klokken 20 i hverdagene og klokken 22 fredag og lørdag. De tre hotspots er Havneparken på Islands Brygge, Hørsholmparken på Nørrebro og en del af Fælledparken, der ligger mod Serridslevsvej.