701 kvinder har indtil videre skrevet under på et åbent brev til mediebranchen.

Brevet støtter Sofie Linde, efter hun er stået frem med en historie om sexafpresning.

Nu takker TV-værten kvinderne, der står bag brevet.

»Kære Maria Andersen, Anne Sofie Hvenegaard, Julie Thisgaard, Christine Brink, Camilla Slyngborg, Anne-Katrine Bondo og alle jer andre modige - og fantastiske kollegaer. Jeg har her til aften læst jeres brev. Tak.«

Sådan indleder TV-værten et Instagram-opslag torsdag aften. Kvinderne, hun nævner ved navn, er de TV 2-ansatte, der har skrevet brevet og taget initiativ til underskriftsindsamlingen.

»Tak for at tage mig i hånden. I stedet for at diskutere hvorvidt sexisme findes, så understreger vi det. Sammen. Vi er mange der har oplevet det.

»Og vi er mange, der stadig oplever det. Og vi siger NEJ! - Ikke bare i mediebranchen - men i alle brancher! Vi har ret! TAK.«

Tirsdag kom det frem, at seks kvinder, der alle arbejder på TV 2, har forfattet et brev, som de har indsamlet underskrifter til.

»Du fortæller, hvordan du oplevede en sexistisk kultur blandt nogle mænd, da du startede i mediebranchen. Du har ret. Vi oplevede det også,« lyder det i brevet.

»Vi har alle oplevet det i større eller mindre grad i løbet af vores karriere. Upassende bemærkninger om vores udseende eller påklædning. Lumre beskeder. Grænseoverskridende fysisk adfærd. Advarsler om, at der er enkelte mænd, vi skal undgå til julefrokosten. Det skete engang. Det sker stadig.«

Blandt nogle af de 701 underskrivere er radiovært Iben Maria Zeuthen, tv-vært Lene Beier, tv-vært Divya Das og tv-vært Tine Gøtzsche.

Da tv-værten Sofie Linde var vært for årets Zulu Comedy Galla, fortalte hun til et målløst publikum, at en magtfuld mediemand havde foreslået hende at give ham oralsex, hvis hun ville gøre sig nogen forhåbninger om at blive i branchen.

Episoden skete, dengang Sofie Linde var blot 18 år gammel.