»Jeg hører fra rigtig mange, at det er møgirriterende.«

Sådan lyder det fra Claus Amondsen, der er tidligere formand for foreningen De Danske Rooligans.

Han skal fredag aften i Parken og se Danmarks udsolgte landskamp mod Færøerne.

Her skal de cirka 34.000 tilskuere igen fremvise coronapas, men det er nu ikke det, der skaber den irritation, som Claus Amondsen snakker om.

Tidligere formand for foreningen De Danske Rooligans Claus Amondsen har været bidt af fodbold og fankultur, siden hans far tog ham med ind at se Danmark mod Italien i 1981, hvor Danmark vandt 3-1 med Dino Zoff på mål. I dag er det en del af hans identitet, hvilket også ses på hans jakkesæt her på billedet.
Tidligere formand for foreningen De Danske Rooligans Claus Amondsen har været bidt af fodbold og fankultur, siden hans far tog ham med ind at se Danmark mod Italien i 1981, hvor Danmark vandt 3-1 med Dino Zoff på mål. I dag er det en del af hans identitet, hvilket også ses på hans jakkesæt her på billedet. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Gennem sit netværk hører han om mange tilskuere, der ender med at holde ulovligt ved Parken på Østerbro, fordi det er svært for dem at finde en parkeringsplads i området.

»Du skal immmervæk parkere langt væk fra Parken, hvis du kommer bare en time eller halvanden før kampstart,« siger Claus Amondsen.

En opgørelse, som B.T. har indhentet fra Københavns Kommune, viser, at der er noget om snakken.

Under landsholdets seneste to hjemmebanekampe, der blev spillet henholdsvis 7. september og 12. okotober, blev der stukket i alt 175 parkeringsbøder i forruden på køretøjer ved Parken. 15 af dem er påklaget til kommunen.

De fire gader Edel Sauntes Allé, Gunnar Nu Hansens Plads, Serridslevvej og Øster Allé stod for alle 175 parkeringsbøder i området på begge landskampsdatoer.

Der blev udskrevet flest bøder 12. oktober, da Danmark spillede mod Østrig.

Her fik 99 bilister en bøde, hvilket svarer til en stigning på 480 procent, når man sammenligner med antallet af parkeringsbøder på en normal hverdag i kvarteret omkring Parken.

»Jeg undrer mig over, hvorfor kommunens parkeringsvagter er så sultne. Det er vel nok et spørgsmål om princip for dem. Hvis man fra kommunens side mener, man kan tjene flere penge på den konto, så er det måske en smule grådigt,« siger Claus Amondsen.

Selv bor han i Rødovre på den københavnske vestegn, og han lader altid bilen stå derhjemme, når han skal ind og se fodbold i Parken.

»Vi er begyndt at blive kørt derind i bus eller taxa. For det er simpelthen ikke til at finde en parkeringsplads. Det er totalt lukket land. Ikke engang ved Fælledparken er det muligt. Parkeringsbelægningen er på fuld kapacitet,« lyder det fra Claus Amondsen.

Han mener, at Københavns Kommune kunne tage ved lære af Brøndby Kommune.

Her har man i flere år givet tilladelse til, at mange fodboldfans kan parkere på et græsareal ved rådhuset samt alle sidevejene i nærheden, hvor der ikke er betaling, fortæller han.

»Man er interesseret i, at der kommer mange mennesker ind i kommunen og lægger ufattelig mange penge på barer og restauranter. Derfor kunne man også godt være lidt mere lempelig i forhold til folks parkering«, siger Claus Amondsen, der efterlyser bedre parkeringsmuligheder.

»Man kan blandt andet bruge et stykke af den del, der går fra Øster Allé og ned gennem Fælledparken Jeg kan ikke se, at det vil kunne ødelægge naturen,« siger han.

Jesper Borch, der er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, udtaler i en skriftlig kommentar til B.T.:

»Når vi er til stede omkring parken i forbindelse med landskampe, skyldes det vores fokus på trafiksikkerhed og fremkommelighed. Vi er gerne i området allerede i timerne op til kampene, så vi kan hjælpe og vejlede bilisterne i forhold til parkering i nærområdet.«

»Vi var gerne foruden at udskrive en eneste afgift, men vores erfaringer viser, at tilstedeværelsen er nødvendig, hvis busser, biler, udrykningskøretøjer og bløde trafikanter skal kunne færdes sikkert og i det hele taget komme frem,« siger Jesper Borch til B.T.